Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ενωμένη προάσπιση του Θριάσιου Νοσοκομείου

Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα 8 π.μ. - 1 μ.μ. οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης και απαξίωσης της δημόσιας Υγείας, αλλά και την απόφασή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, μαζί με τους εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας και τους κατοίκους της περιοχής, για την υπεράσπισή του, εξέφρασαν χθες εκπρόσωποι του Συντονιστικού Σωματείων και Συνδικαλιστών Θριάσιου Πεδίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μετά από πρόσκληση του σωματείου των εργαζομένων του.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας - Μεγάρων, των συνθηκών εργασίας τους και αντιδρώντας στη λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στο Νοσοκομείο. Οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα προβλήματα του Θριάσιου που προκύπτουν από τις ελλείψεις προσωπικού, τη μειωμένη χρηματοδότηση, στην ανάγκη για επαρκή στελέχωση των ΚΥ και τη δημιουργία αυτόνομου, επαρκώς στελεχωμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των γιατρών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου, οι ελλείψεις στην περίθαλψη των κατοίκων της Ελευσίνας, είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Υγείας, με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τμημάτων, με τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία.

«Απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια και ουσιαστική λύση στα προβλήματά μας μπορεί να δοθεί, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και παραμερίσουμε τους συνδικαλιστές που στηρίζουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας», επισήμαναν οι συνδικαλιστές. Στα πλαίσια αυτά πρότειναν τη δημιουργία Επιτροπής, από σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, για την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στα πλαίσια ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα παρέχει πραγματικά δωρεάν φροντίδα Υγείας σε όλους, αλλά και για την προάσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη σύσκεψη των φορέων συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των δήμων της γύρω περιοχής, των Ναυπηγείων, της ΠΥΡΚΑΛ, του σωματείου Μετάλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων Ελευσίνας. Μόνη παραφωνία ήταν ο πρόεδρος του ΕΚ Ελευσίνας Τ. Τζιγιανάκη, που υπεραμύνθηκε των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πραγματοποιούν νέα πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα (8 π.μ. - 1 μ.μ.). Το σωματείο δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης φορέων το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ