Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Δίκαιο του ισχυρού είναι η παγκοσμιοποίηση

«Παγκοσμιοποίηση είναι το δίκαιο του ισχυρού. Είναι η εξασφάλιση ενός παγκόσμιου χωριού και μιας παγκόσμιας, δήθεν ελεύθερης, αγοράς, μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση για την «παγκοσμιοποίηση» που οργάνωσε ο Δήμος Κεραμωτής στη Νέα Καριά Καβάλας. Και κάλεσε τους πολίτες να αντιτάξουν το δικό τους συντονισμένο και ολομέτωπο αγώνα, για να μην επικρατήσει τελικά το δίκαιο του ισχυρού, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας.

Η Λ. Κανέλλη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στην Καβάλα, το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκε με τους επαγγελματίες και εμπόρους του νομού από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία επιδεινώνονται με τη γιγάντωση των πολυκαταστημάτων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, το συνεχόμενο ωράριο και την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, καθώς επίσης και με την άγρια φορολογία σε βάρος τους. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο πρόσφατο χαράτσι που επιβλήθηκε αυθαίρετα από τον νέο πλέον Ανωνυμοποιημένο Οργανισμό Λιμένος Καβάλας και με το οποίο αυξάνονται κατά 78% τα τέλη χρήσης πεζοδρομίου. Επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τους σχολικούς φύλακες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καβάλας το μεσημέρι του Σαββάτου, προειδοποίησε για τον κίνδυνο το Λιμάνι της Καβάλας να χρησιμοποιηθεί από τους ΝΑΤΟικούς ως ορμητήριο για τον Καύκασο, στο πλαίσιο των πετρελαϊκών εξελίξεων στην περιοχή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιχείρηση παραπλάνησης των λαών που έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσα από τη χρησιμοποίηση μιας συγκεκριμένης ορολογίας όπως π.χ. «ο παράδεισος του ευρώ», «η κρίση στον Καύκασο», «η δίκαιη λύση του Κυπριακού» κλπ., που κρύβει τα εντελώς αντίθετα νοήματα από αυτά που επικαλείται.

«Είναι προφανές ότι αυτές τις λέξεις, αυτές τις έννοιες, τις μεθόδους και τις πολιτικές, τις χρησιμοποιούν για να βγουν από τα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί και κυρίως για να προλάβουν εγκαίρως να τρομοκρατήσουν αυτούς που είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και αποφασισμένοι να παλέψουν για να μη γίνει αυτό οριστικά το μέλλον της ανθρωπότητας, δηλαδή για να μην πάει στην καταστροφή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ