Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για τον «Ευαγγελισμό»

Τα οξυμένα προβλήματα του «Ευαγγελισμού», την αθλιότητα της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, την υπερεντατικοποίηση που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο το προσωπικό του νοσοκομείου, στιγματίζει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με Επίκαιρη Ερώτησή της για τον υπουργό Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλο.

«Οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού" προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη λύση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου», επισημαίνει η βουλευτής και σημειώνει:

  • Η έλλειψη προσωπικού έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ανέρχονται στις 1.288.
  • Οι απλήρωτες υπερωρίες - νυχτερινά - δεδουλευμένες αργίες από το Νοέμβρη του 2001 και το χρέος ύψους 200 εκατ. δρχ. που οφείλει το υπουργείο Υγείας στον «Ευαγγελισμό» από περσινές υπερωρίες.

«Η λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, τα οποία θεωρούνται από την κυβέρνηση σαν πανάκεια και που στην ουσία προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζόμενους και δε δίνει λύση στα παραπάνω οξυμένα προβλήματα», τονίζει η βουλευτής του ΚΚΕ και επισημαίνει ότι κατά τις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες του νοσοκομείου οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ράντζα ήταν 165, 107 και 190 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, η Λιάνα Κανέλλη ρωτά τον κ. υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ