Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μείζον πρόβλημα ασφάλειας της χώρας

Η Αλ. Παπαρήγα, στη διάρκεια της χτεσινής της επίσκεψης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με την επίσκεψή μας στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας επιβεβαιώνεται ότι είναι εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, να προχωρά σταδιακά, και τώρα με πιο γρήγορους ρυθμούς, στην ιδιωτικοποίηση, στην ουσία, του τομέα των επισκευών του Πολεμικού Ναυτικού, του Πολεμικού Στόλου. Δεν είναι ο μοναδικός τομέας ιδιωτικοποίησης, γιατί και στα άλλα Οπλα η ίδια γραμμή ακολουθείται. Αρα, λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μείζον πρόβλημα που σχετίζεται και με την ασφάλεια της χώρας. Προοπτικά, θα υπάρξει κίνδυνος και με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων που συνεπάγεται αυτή η ιδιωτικοποίηση.

Εμείς θεωρούμε, ότι - και στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπως και της Κρήτης - υπάρχει και το ένστολο δυναμικό και το πολιτικό προσωπικό, που μπορούν να διασφαλίσουν την επισκευή των πλοίων του Στόλου. Φυσικά χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις. Και εδώ ακριβώς όχι μόνο παράγεται καλό έργο, αλλά παράγεται και μια τεχνογνωσία, που, κατά τη γνώμη μας, είναι χρήσιμη και για τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά είναι και γενικότερα χρήσιμη για ολόκληρη τη χώρα, στο βαθμό που θα ήθελε, βεβαίως, είτε η ηγεσία του υπουργείου, είτε γενικότερα η κυβέρνηση, να την αξιοποιήσει.

Είμαστε, λοιπόν, ριζικά αντίθετοι, όχι μόνο για λόγους φιλοσοφίας της ιδιωτικοποίησης, αλλά γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η λογική της απελευθέρωσης της αγοράς θα φτάσει τόσο γρήγορα να πλήξει και τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ικανότητα του Στόλου. Το πρόβλημα για μας βρίσκεται στην πολιτική κατεύθυνση και δεν έχει να κάνει με ευθύνες του στρατιωτικού προσωπικού, είτε του Στόλου, είτε του Στρατού Ξηράς, είτε της Αεροπορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ