Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μαζική πανελλαδική σύσκεψη για τον συντονισμό και την κλιμάκωση της δράσης τους

Με μαζική συμμετοχή δεκάδων σωματείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών για τον συντονισμό της δράσης τους και την κλιμάκωση του αγώνα τους μαζί με γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών στην Αθήνα και υπήρχε παράλληλα διαδικτυακή σύνδεση με εκπαιδευτικούς από σωματεία της επαρχίας. Αναλυτικά συμμετείχαν τα σωματεία:

ΣΕΠΕ: «Ο Σωκράτης», Α' Αθήνας, «Πρόοδος», Αμαρουσίου, Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, «Παρθενώνας», Νέας Σμύρνης, «Ρόζα Ιμβριώτη», Καλλιθέας - Μοσχάτου, «Γ. Σεφέρης», «Ν. Πλουμπίδης», «Μ. Παπαμαύρος», «Θουκυδίδης», Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού - Αγίας Βαρβάρας, «Περικλής», «Ρήγας Φεραίος», Φαλήρου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Αργοσαρωνικού, Κορινθίας, Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, «Αδαμάντιος Κοραής» (Χίου), «Αρ. Μοσχίδης» (Λήμνου), Σύρου - Τήνου - Μυκόνου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ικαρίας, Φωκίδας, Χανίων.

ΕΛΜΕ: Γ' Αθήνας, Δ' Ανατ. Αττικής, Ελευσίνας, Νότιας Αθήνας, ΣΤ' Αθήνας, Πειραιά, Β' Δυτ. Αττικής, Λήμνου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Αρκαδίας, Λευκάδας, Β' Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Δ' Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν ακόμα ο ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας (Σύλλογος Βοηθητικού Προσωπικού) και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών».

Στήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν μιλώντας στη σύσκεψη εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την ΑΣΓΜΕ, από το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και από τον Φοιτητικό Σύλλογο Παιδαγωγικού ΕΚΠΑ.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κυβέρνηση προκλητικά κομπάζει ότι «όλα βαίνουν καλώς» τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει, μετράμε χιλιάδες νεκρούς και σχολεία, ΜΜΜ, χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει έστω και ένα μέτρο για ανοιχτά σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Την ίδια ώρα προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν η εκπαιδευτική διαδικασία προχωρά κανονικά, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τα τεράστια γνωστικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές τα τελευταία δύο χρόνια, τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έχουν ενταθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ακρίβεια, το τσάκισμα μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας, η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ο εκτρωματικός νόμος - Χατζηδάκη, αλλά και οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, η απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου στο ταξικά κατηγοριοποιημένο σχολείο, που θα δουλεύει με όρους αγοράς, και η αντιδραστική «αξιολόγηση», στην οποία η κυβέρνηση επιμένει.

Ολα αυτά θα μπουν στο επίκεντρο της πάλης των εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα, που θα ξεδιπλωθεί με Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, με προοπτική 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας μέσα στον Φλεβάρη, καθώς και κοινή παρέμβασή τους στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για κήρυξη απεργίας - αποχής από την «αξιολόγηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ