Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αποκαλύπτονται οι μεγάλες ελλείψεις στην προστασία

Σε όλη τη Θεσσαλία επικρατούσαν χτες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στον νομό Μαγνησίας, αποκαλύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και των υποδομών αντιμετώπισης φυσιολογικών καιρικών φαινομένων, που μάλιστα ήταν γνωστά από μέρες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις Σποράδες, όπου εκατοντάδες κάτοικοι πέρασαν δύσκολα αφού παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες, εν μέσω πολικών θερμοκρασιών. Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της πτώσης δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου τόσο στα ορεινά της Μαγνησίας όσο και σε σημεία μέσα στην πόλη του Βόλου, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μετά από παρεμβάσεις σωματείων, σταμάτησαν οι εργασίες σε χώρους δουλειάς, αφού υπήρχε δυσκολία στην πρόσβαση. Ακόμα, δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια των λεωφορείων προς την Αθήνα.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία στον νομό Μαγνησίας και στις κοινότητες Αρμενίου, Κιλελέρ, Μ. Μοναστηρίου και Καλαμακίου του δήμου Κιλελέρ.

Στο νομό Λάρισας, νωρίς χτες το πρωί αποκλείστηκαν δύο δάσκαλοι από το Δημοτικό Σχολείο της Μελιβοίας στον δήμο Αγιάς, καθώς παρότι το μάθημα ξεκίνησε κανονικά, η έντονη χιονόπτωση που ακολούθησε οδήγησε στη διακοπή του και στην απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο. Ωστόσο οι δύο δάσκαλοι εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε να έρθει εκχιονιστικό μηχάνημα για να καταφέρουν να απομακρυνθούν από το χωριό.

Τραγικές καταστάσεις αντιμετώπισαν εκατοντάδες σεισμόπληκτοι σε χωριά του δήμου Ελασσόνας και αλλού, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στους οικίσκους, όπου ναι μεν έχουν εγκατασταθεί κλιματιστικά, ωστόσο όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει στο παρελθόν, αυτά δεν επαρκούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα πάνω από δύο ηλεκτρικές συσκευές.

  • Κλειστά έμειναν χτες τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας και σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας όπως Κιλκίς, Βόλβης, Λαγκαδά. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία στους νομούς Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ