Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ «ΠΑΓΩΜΕΝΑ» ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Χιλιάδες σπίτια δίχως ρεύμα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας

Το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν ξανά τα λαϊκά νοικοκυριά

Eurokinissi

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσε για μια ακόμη φορά η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα αφήνοντας για αρκετές ώρες χιλιάδες σπίτια δίχως ρεύμα εν μέσω σφοδρού χιονιά. Προβλήματα, εξαιτίας του απαρχαιωμένου δικτύου και των ανεπαρκών εργασιών συντήρησης και εκσυγχρονισμού, εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, εξαιτίας των χιονοπτώσεων υπήρχαν και «δυσκολίες» στην πρόσβαση των τεχνικών συνεργείων στα σημεία που παρουσιάζονταν οι βλάβες, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση στην παροχή ηλεκτρισμού στα σπίτια να καθυστερεί ακόμη περισσότερο.

Στην Αττική οι σημαντικότερες βλάβες παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Παλλήνης, του Γραμματικού, της Ανθούσας και σε άλλες περιοχές της Ανατ. Αττικής, όπου οι κάτοικοι ήταν για πολλές ώρες δίχως ρεύμα. Τοπικές βλάβες μικρότερης έκτασης υπήρξαν και σε αρκετές άλλες περιοχές εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας, κυρίως σε Καλλιθέα, Κουκάκι κ.α. Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στην Εύβοια και κυρίως σε Μαντούδι, Αλιβέρι, Ψαχνά και Ωρεούς, όπου τα συνεργεία δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν στα σημεία των βλαβών για αποκατάσταση.

Διακοπές υπήρξαν επίσης στην περιοχή της Θήβας, αλλά και στο Πήλιο, ενώ στην Κρήτη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές του νομού Χανίων και στο Λασίθι.

Χτες το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της διοίκησης και εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκαν οι καθιερωμένες εγγυήσεις για «πλήρη ετοιμότητα» του διαχειριστή του δικτύου να επέμβει όπου χρειαστεί, για επιφυλακή όλου του προσωπικού και των οχημάτων, όπως και για κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε ηλεκτρισμό, με την ένταξη λιγνιτικών μονάδων αν χρειαστεί.

Οπως και να 'χει, το κόστος της αυξημένης ζήτησης θα καταλήξει για άλλη μια φορά στον λαό, όπως έγινε και την περίοδο του καύσωνα τα περασμένα καλοκαίρια, πληρώνοντας έτσι το μάρμαρο της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της περίφημης ενεργειακής μετάβασης.

Πάντως, για μια ακόμη φορά, μια αναμενόμενη κακοκαιρία ήταν ικανή να αφήσει δίχως ρεύμα για πολλές ώρες χιλιάδες σπίτια, αποκαλύπτοντας τις τραγικές ελλείψεις υποδομών του συστήματος ηλεκτροδότησης, παρά τον πακτωλό κρατικού χρήματος που πέφτουν όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, η βαρυχειμωνιά των τελευταίων ημερών υπενθυμίζει τα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους, που σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το 2020 αντιστοιχούσαν στο 16% του συνόλου. Μια περίοδο δηλαδή που ακόμη δεν είχαν σημειωθεί οι τεράστιες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες και που σίγουρα έχουν επιδεινώσει κατά πολύ το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ