Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποίηση για την Υγεία στη Σάμο

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας διεκδίκησαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και φορείς του νησιού, με κινητοποίηση που οργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, σημείωσε ότι από τους 63 γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο 36, ενώ στη νοσηλευτική υπηρεσία παραμένουν ακάλυπτες 50 οργανικές θέσεις. Με τα παραπάνω κενά και ελλείψεις, η συγκεκριμένη δομή αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς και δέχεται περιστατικά και από το Νότιο Αιγαίο, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

Στην κεντρική ομιλία η Νανά Νικολάου, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, στηλίτευσε την αισχρή τροπολογία που θέλει ασθενείς να δουλεύουν από το σπίτι. Μίλησε για την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού. Τα σωματεία και οι φορείς διαμήνυσαν πως θα δώσουν συνέχεια στο συντονισμό της δράσης τους με νέες πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ