Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Και πάλι απροστάτευτος ο λαός, εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε εργοστάσια

Εντονα προβλήματα και ταλαιπωρία προκάλεσε η χιονόπτωση που επικράτησε από τα ξημερώματα της χτεσινής μέρας στη Νοτιοανατολική Στερεά και Εύβοια, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο υποστελεχωμένος κρατικός μηχανισμός του αστικού κράτους αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε μία αναμενόμενη κακοκαιρία.

Μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες, ο λαός και οι εργαζόμενοι της Εύβοιας και ενός μεγάλου τμήματος της Ανατολικής Στερεάς βρέθηκαν ξανά απροστάτευτοι απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο.

Η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, που την ευθύνη λειτουργίας έχουν οι εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή της, έκλεισε από το ύψος των Αθηνών μέχρι τα διόδια της Τραγάνας για τα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία γινόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Δεκάδες λεωφορεία εγκλωβίστηκαν κατά μήκος της Εθνικής οδού μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, με οδηγούς και επιβάτες να υπόκεινται σε πολύωρη ταλαιπωρία, ενώ αρκετά ήταν και τα επιβατηγά αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν.

Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, όπου η κίνηση γινόταν μόνο με αλυσίδες. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό δίκτυο ημιορεινών και ορεινών χωριών σε ολόκληρη την Εύβοια και ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια πλευρά του νησιού, στη Βοιωτία και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας δεν γινόταν καμία παρέμβαση και το βάρος των μηχανημάτων έπεφτε στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Εγκλωβίστηκαν στη ΛΑΡΚΟ και σε άλλες βιομηχανίες

Αντιμέτωποι με προβλήματα και ταλαιπωρία ήρθαν και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής Σχηματαρίου και Οινοφύτων, στη ΛΑΡΚΟ και σε άλλες επιχειρήσεις, ενώ εργαζόμενοι ακόμη και στην πόλη της Χαλκίδας ανησυχούσαν για το πώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας από χωριά της Βοιωτίας (Κόκκινο, Λούτσι, Παύλο) εγκλωβίστηκαν, παραμένοντας στο χώρο του εργοστασίου για ώρες, καθώς δεν μπορούσαν να έρθουν τα λεωφορεία για να τους παραλάβουν και να αφήσουν τους εργαζόμενους της απογευματινής βάρδιας. Ταλαιπωρία υπήρξε και για τη μετακίνηση των εργαζομένων από τα χωριά της Λοκρίδας προς και από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Στη βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου και Οινοφύτων σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση των συνδικάτων για να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν, ενώ δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε παρέμβαση για να διασφαλίσει η εργοδοσία τη μεταφορά των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αργά το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένοι 25 εργαζόμενοι μέσα στο κρύο, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας, οι οποίοι σχόλασαν από την εργασία τους νωρίτερα. Οπως κατήγγειλαν, όταν έφθασαν στον σταθμό ενημερώθηκαν ότι έχουν διακοπεί τα δρομολόγια, οπότε απευθύνθηκαν στο 112 (Πολιτική Προστασία). Από εκεί τους συνέστησαν να απευθυνθούν στην αστυνομία, η οποία τους παρέπεμψε στην Πυροσβεστική...

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Από τη χτεσινή χιονόπτωση δεν έλειψαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ σε ορισμένα χωριά υπήρξε πρόβλημα και στην υδροδότηση.

Συγκεκριμένα, πολύωρη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στα χωριά Αγία Αννα και Κήρινθος στη βόρεια Εύβοια, καθώς και σε χωριά της νότιας Εύβοιας όπως τα Στύρα, τα Νέα Στύρα, οι Τσακαίοι κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ