Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Ακυρώθηκε ο εμβολιασμός παιδιών αλλά δεν επανήλθαν οι εφημερίες

Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Αναστάλθηκε για χτες και σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Παίδων Πεντέλης, όπου θυμίζουμε με πρόσχημα τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο είχαν ανασταλεί και οι εφημερίες. Το περασμένο Σάββατο, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι αυτή η αναστολή έγινε «λόγω της κακοκαιρίας και με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στον εμβολιασμό των παιδιών».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ενημερώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε μέχρι αργά». Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την αναβολή των εμβολιασμών παιδιών στο Παίδων Πεντέλης, χωρίς όμως να επαναφέρει τις εφημερίες του νοσοκομείου. Μεταφέρει τον εμβολιασμό παιδιών για τις δύο μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναιρώντας το ίδιο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο εμβολιασμός στα παιδιά πρέπει να γίνεται στο νοσοκομείο Παίδων από παιδιάτρους.

«Ακόμη κι οι οικογένειες που έρχονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατανοούν ότι ο εμβολιασμός παιδιών είναι το πρόσχημα. Η κυβέρνηση θέλει να βάλει λουκέτο ή να μετατρέψει το Παίδων Πεντέλης σε κάτι άλλο, με οδυνηρές συνέπειες κυρίως για τον πολίτη που χάνει το δικαίωμά του στη δημόσια Υγεία», σημειώνει σε δήλωσή της η ειδικευόμενη παιδίατρος στο Παίδων Πεντέλης Δέσποινα Δήμου. Και συνεχίζει: «Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να περιμένουν με το άρρωστο παιδί τους 8 και 10 ώρες στα νοσοκομεία Παίδων. Εξωθείται στον ιδιωτικό τομέα, να πληρώσει. Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη καταστρατηγηθεί. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, πάμε με βάρδιες και στο εμβολιαστικό. Ομως ακόμη και ο εμβολιασμός απαιτεί χρόνο, να πάρεις ιστορικό από τον ασθενή, να αφιερώσεις χρόνο για να μεταχειριστείς το παιδί. Αυτά δεν γίνονται σε πέντε λεπτά. Ευτελίζεται και η φροντίδα για τους πολίτες με υγιή παιδιά, που έρχονται σε ένα νοσοκομείο να εμβολιαστούν με κίνδυνο να κολλήσουν νοσηρότητες».

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, οι εργαζόμενοι ανέβαλαν την προγραμματισμένη για σήμερα ΓΣ, ενώ αύριο συμμετέχουν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι. Ωστόσο και χτες το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παρέμεινε αποκλεισμένο, όπως συμβαίνει κάθε χειμώνα, η λεωφόρος Πεντέλης ήταν κλειστή από το πρωί, στερώντας τη δυνατότητα να το επισκεφθούν, οι εργαζόμενοι που σχόλασαν χτες το πρωί μέχρι και το απόγευμα δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σπίτι τους, ενώ το «νοσοκομείο δεν έχει ζεστό νερό από το μεσημέρι και μετά, οι γονείς δεν μπορούν ούτε να πλύνουν το παιδί τους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ