Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά τις πιέσεις και την κατακραυγή

Εφεραν αποτέλεσμα οι πιέσεις που άσκησαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, και χτες πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων, που η μισθοδοσία τους ήταν «στον αέρα» από τις αρχές του Γενάρη, καθώς η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας της ειδικής εκκαθάρισης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ειδικός εκκαθαριστής να μην έχει δικαίωμα να πληρώσει τους εργαζόμενους. Τελικά η λύση δόθηκε μέσω «ειδικής εντολής», ενώ εντός των ημερών αναμένεται να πληρωθούν και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη μισθοδοσία έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αρκετοί από τους οποίους βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες σε δραματική κατάσταση, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Τα Σωματεία προχώρησαν όλες τις προηγούμενες μέρες σε μια σειρά παρεμβάσεις προς τον ειδικό εκκαθαριστή, ενώ το ΔΣ του Σωματείου της Λάρυμνας, πραγματοποίησε χτες έκτακτη συνεδρίαση με σκοπό να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα τελευταία γεγονότα με τον εγκλωβισμό εργαζόμενων σε εργοστάσιο εξαιτίας της κακοκαιρίας. Για μία ακόμα φορά επισημάνθηκε η εγκατάλειψη και απαξίωση των εγκαταστάσεων, αποτέλεσμα της εγκληματικής και διαλυτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τονίστηκε μάλιστα ότι οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής γίνονται καθημερινά όλο και πιο δυβάσταχτες για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, που δύο χρόνια τώρα ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο, χωρίς η κυβέρνηση να δίνει απαντήσεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας.

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι θα περιμένουν τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των συναρμόδιων υπουργείων, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αυτήν τη βδομάδα και τελικά μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 1η Φλεβάρη, ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 2 Φλεβάρη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ