Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων για τον θάνατο άστεγου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκλεγμένοι συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία της πόλης και το ΠΑΜΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου 60χρονου άστεγου από υποθερμικό σοκ το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του δήμου και του έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της προστασίας των ευάλωτων ομάδων της πόλης. Ο δήμος ενημέρωσε ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη φιλοξενία τους το βράδυ, αλλά και για τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την καθαριότητα.

Τα εργατικά σωματεία επεσήμαναν ότι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της πόλης ακουμπάει στην ενεργειακή φτώχεια, γίνεται όλο και πιο ευάλωτο και ο δήμος έχει τις δυνατότητες και την υποχρέωση να εντείνει την προσπάθεια και να εξασφαλίσει ώστε κάθε πολίτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα, ιδιαίτερα τώρα με τις συνθήκες ψύχους, να μπορεί να βρει τη συνδρομή που χρειάζεται.

Μέσα από τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, τα στελέχη των σωματείων ανέδειξαν ότι δεν μπορεί να θεωρείται κόστος, ατομική ευθύνη, να μετριέται με ευρώ η ανάγκη του λαού για στέγαση και θέρμανση, ειδικά μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τόνισαν πως είναι ασυγχώρητο ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε επενδυτικά έργα για τις ανάγκες των εργοδοτών, ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πολυδιαφημιζόμενο τεχνολογικό πάρκο και ανάμεσα σε 5άστερα ξενοδοχεία.

Απαιτούν: Με ευθύνη του κράτους να ανοίξουν θερμαινόμενες αίθουσες και να οδηγηθούν με ασφαλή και άμεσο τρόπο εκεί όλοι όσοι ζουν στον δρόμο. Να εξασφαλιστούν η διατροφή και η στέγασή τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων. Να εξασφαλιστεί επίσης η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ