Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
«Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του Πολιτισμού»

«Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του Πολιτισμού, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αντίστοιχων δομών. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη», σημειώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, συμμετέχοντας στην αυριανή κινητοποίηση στην Αθήνα. Η μπάντα του δήμου θα πάρει μέρος παιανίζοντας, ενώ το χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει χορογραφίες. Τις δικές τους πικέτες φτιάχνουν οι εικαστικοί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ενώ στο Σύνταγμα θα βρεθεί άρμα του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης ο Πολιτιστικός Οργανισμός σημειώνει ότι «το σύνολο σχεδόν της λειτουργίας του Οργανισμού καλύπτεται από τη χρηματοδότηση του δήμου, ύψους 2.390.000 ευρώ», ενώ «η ανταπόκριση του υπουργείου Πολιτισμού στο αίτημά μας για χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ αποτυπώνεται με το ποσό των 6.500 ευρώ στο 2021», όταν το σύνολο των εκδηλώσεων κοστολογείται «σε ποσό 620.000 ευρώ».

Αναδεικνύει επίσης την υποστελέχωση λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που όπως λέει «οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Απέναντι στα παραπάνω, ο Πολιτιστικός Οργανισμός διεκδικεί: Αμεση και επαρκή χρηματοδότηση του δήμου Πατρέων. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση και το κράτος, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων του δήμου. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών, των σχολείων, των κοινωνικών δομών της πόλης, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού. Κατάργηση της ανταπόδοσης, κάλυψη της μισθοδοσίας όλου του προσωπικού και των λειτουργικών εξόδων σε Δημοτικό Ωδείο και Εικαστικό Εργαστήρι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές διοίκησης και Καλλιτεχνικής Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ