Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης

Εξόρμηση έξω από σούπερ μάρκετ
Εξόρμηση έξω από σούπερ μάρκετ
Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική, στελέχη και μέλη του Κόμματος, οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στους δήμους του Λεκανοπεδίου, από την πρώτη ώρα της κακοκαιρίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ανακούφιση των εργαζομένων και του λαού, για να εκφραστεί άμεσα η αλληλεγγύη και να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στον χιονιά, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους για την ταλαιπωρία του λαού και την έκθεσή του σε κίνδυνο.

Οι Τομεακές Οργανώσεις του Κόμματος στην Αττική ανέδειξαν με ανακοινώσεις τους την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τον λαό και απαίτησαν άμεσα μέτρα, πριν η κατάσταση ξεφύγει με τον χιονιά.

Από το πρωί της Δευτέρας οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησαν παρεμβάσεις ζητώντας να διατεθούν όλα τα μέσα για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να γυρίσουν σπίτι έγκαιρα και με ασφάλεια, κυρίως προς τις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, να σταματήσει ακόμα και η παραγωγή όπου κινδύνευαν με ατύχημα ή αποκλεισμό.

Παρεμβάσεις για τα ίδια ζητήματα έκαναν και βουλευτές του Κόμματος προς την Πολιτική Προστασία και τα αρμόδια υπουργεία.

Εκτός από την Αττική Οδό, κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε βασικούς άξονες μέσα στην Αθήνα, όπως στη Μεσογείων, για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό οδηγών, ενώ παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος προς τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα εκχιονιστικά
Στο πλευρό των εργαζομένων στα εκχιονιστικά
Τις επόμενες μέρες ακολούθησε πληθώρα παρεμβάσεων για να καθαριστούν δρόμοι και πεζοδρόμια που συνέχιζαν να αποτελούν παγωμένες «παγίδες» για πεζούς και οχήματα. Απαίτησαν επίσης να ανοίξουν άμεσα θερμαινόμενοι χώροι σε κάθε περιοχή, ώστε να βρουν καταφύγιο από το ψύχος όσοι το είχαν ανάγκη.

Στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού

Σημαντική ήταν η μάχη που έδωσαν οι ΚΟ στο πλευρό εργαζομένων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία και την εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς να αψηφήσουν τον κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα και να πάνε για δουλειά, παρά την αργία και τον χιονιά. Κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν επίσης δίπλα στους εργαζόμενους των δήμων, στους οδηγούς των εκχιονιστικών, στους εργάτες στην αποκατάσταση δικτύων, που έδωσαν αγώνα με πενιχρά μέσα.

Οι διακοπές ρεύματος και το αίτημα για άμεση αποκατάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρέμβασης των Κομματικών Οργανώσεων στις περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ και τις επόμενες μέρες στελέχη του ΚΚΕ και εκλεγμένοι στους δήμους είχαν σταθερή επικοινωνία με κατοίκους που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, πίεζαν με κάθε τρόπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση και να επανέλθει το ρεύμα.

Από την Τρίτη το πρωί κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν σε γειτονιές που αντιμετώπιζαν προβλήματα τόσο με το ρεύμα όσο και με βλάβες της ΕΥΔΑΠ (Μοσχάτο - Ταύρο), πτώσεις δέντρων κ.λπ., ειδικά σε Νέα Ιωνία, Μπραχάμι, Καισαριανή, Υμηττό, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη και αλλού.

Με τις συγκοινωνίες να παραλύουν και τους δρόμους γεμάτους πάγο, πολλοί άνθρωποι στην κυριολεξία δεν μπορούσαν να κουνήσουν βήμα βγαίνοντας από τους σταθμούς του Μετρό την περασμένη Δευτέρα. Με μια τέτοια κατάσταση στον σταθμό της Δάφνης, η συνδρομή μελών του ΚΚΕ, με την αξιοποίηση των κατάλληλων οχημάτων, στάθηκε σωτήρια για να φτάσει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων στο σπίτι τους.

Αντίστοιχη βοήθεια υπήρξε σε άτομα με προβλήματα υγείας που έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αλλά και για να παραδοθούν είδη πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ούτε τα σούπερ μάρκετ. Στον Ταύρο μοιράστηκαν μπουκάλια με νερό σε κατοίκους που λόγω βλάβης σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ δεν είχαν υδροδότηση για μέρες.

Εντατικά συνεχίζονται αυτές τις μέρες και οι εξορμήσεις σε συνοικίες, έξω από χώρους δουλειάς, στις εισόδους - εξόδους του Μετρό, με τα υλικά του Κόμματος για την κακοκαιρία, μεταφέροντας πλατιά το κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα, για να γίνουν η αγανάκτηση και η οργή δύναμη διεκδίκησης για την προστασία της ζωής του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ