Σάββατο 29 Γενάρη 2022 - Κυριακή 30 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
Εικόνες - σοκ σε νοσοκομεία και δομές ΑμεΑ

Με τις πρώτες νιφάδες τα προϋπάρχοντα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας φούντωσαν. Δρόμοι έκλεισαν, νοσοκομεία και εργαζόμενοι αποκλείστηκαν, ασθενείς και προσωπικό πείνασαν, γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες κ.ά. έκαναν τριπλοβάρδιες, εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με κάταγμα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τους παγωμένους δρόμους, απειλήθηκαν από τις διοικήσεις.

Ωστόσο η κυβέρνηση ισχυριζόταν ψευδώς ότι «υπήρχε ετοιμότητα», «όλα κύλησαν ομαλά, οι εφημερίες, οι βάρδιες».

Τη Δευτέρα το απόγευμα 90 επείγοντα περιστατικά περίμεναν μάταια το ΕΚΑΒ, ακόμη και την επόμενη μέρα. Ασθενοφόρα εγκλωβίστηκαν για ώρες στην Αττική Οδό, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων, σ' όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες, αλλά και στα στενά, αδυνατώντας να προσεγγίσουν ασθενείς ή νοσοκομεία. Ο κεντρικός τομέας του ΕΚΑΒ αποκλείστηκε επί ώρες από τα χιόνια, με σημαντικό τμήμα του ελάχιστου στόλου και πληρωμάτων εγκλωβισμένο.

Η πανωλεθρία που έζησε ο λαός τις προηγούμενες μέρες δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ούτε είναι αποτέλεσμα «αστοχίας». Είναι το τραγικό αποτύπωμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, σε βάρος των αναγκών υγειονομικών και ασθενών, σε βάρος της πρόληψης και της προστασίας της υγείας του λαού.

Απαράδεκτες εικόνες υπήρξαν και σε δομές ΑμεΑ. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ανατολική Αττική, όπου διέμεναν 7 άνθρωποι με αναπηρίες, έμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες, όπως και το οικοτροφείο «Χαρά» στην Παλλήνη, που εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία, δεν είχε ρεύμα από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Από τους 56 ανθρώπους με αναπηρία που διαμένουν στο οικοτροφείο, αρκετοί κάνουν χρήση οξυγόνου για κάποιες ώρες τη μέρα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ). Μια γεννήτρια που έχουν στον χώρο λειτουργεί για λίγες ώρες λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα η παροχή οξυγόνου να μην είναι εξασφαλισμένη, οι ΑμεΑ να παγώνουν αφού μένουν χωρίς θέρμανση για πολλές ώρες, να μην υπάρχει ζεστό νερό και οι εργαζόμενοι να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη με το φως από τα κινητά τους τηλέφωνα!

Μάλιστα, 8 εργαζόμενοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το οικοτροφείο μετά από 4 μέρες «και να γίνει αλλαγή στις βάρδιές τους αφού άνοιξαν μόνοι τους τον δρόμο, καθώς εκχιονιστικό δεν έχει περάσει από την περιοχή τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ