Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν οι μηχανικοί Δημοσίου Αττικής

Με 24ωρη απεργία, που θα γίνει σήμερα στην περιοχή της Αττικής, οι χιλιάδες μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα διακριτά τους επιδόματα, που αμφισβητούνται με διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησής τους, θα πραγματοποιήσουν στις 9 π.μ. συγκέντρωση στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Ολυμπιακών Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ (οδός Β. Σοφίας 75), με στόχο τη ματαίωση της δημοπρασίας του έργου «Κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Μπάσκετ, Σόφτμπολ, Χόκεϊ και λοιπών αθλημάτων, καθώς επίσης και του αποδέκτη αντιπλημμυρικής προστασίας», προϋπολογισμού 1 δισ. δρχ. Επίσης σήμερα δε θα λειτουργήσουν όλες οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δημοσίου της Αττικής, όπως Πολεοδομικά Γραφεία, Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων κ.ά.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΕΜΔΥΔΑΣ, οι μηχανικοί του Δημοσίου θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους, όσο η κυβέρνηση αρνείται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δώσει άμεση λύση στα αιτήματα αιχμής των κινητοποιήσεών τους, που είναι:

  • Ο μη «συμψηφισμός» των διακριτών επιδομάτων 6 και 7 τοις χιλίοις με τα προς χορήγηση «επιχώρια» επιδόματα και την καταβολή τους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη αμοιβή στο Δημόσιο.
  • Η άμεση χορήγηση της διαφοράς του 1,5 δισ. δρχ. για να καλυφθεί το σύνολο του ποσού που αφορά το ύψος του επιδόματος του 7 τοις χιλίοις για το 2001.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ