Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Κινητοποίηση την Κυριακή για ελεύθερο χώρο στην Αλσούπολη

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» αντιδρά στα σχέδια της δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας, για μετεγκατάσταση του πάρκινγκ απορριμματοφόρων του δήμου στο οικόπεδο της πρώην «ALTECA.E.» στην Αλσούπολη, συντασσόμενος με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Σημειώνει τις ανάγκες της περιοχής σε σχολική στέγη, που δεν ικανοποιούνται, με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χώροι» και τονίζει ότι την ίδια ώρα είναι απαράδεκτο να παραχωρούνται ελεύθερα οικόπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής, την Κυριακή 6 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Παναιτώλιο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας στηρίζει επίσης την κινητοποίηση και σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Παρόλο που υπάρχει εδώ και χρόνια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από το Στάδιο Ν. Ιωνίας, προτάσεις για χώρους μετεγκατάστασης της Δ/νσης Περιβάλλοντος είτε εντός είτε εκτός ορίων του δήμου δεν έχουν συζητηθεί σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών.

Η επιλογή της δημοτικής αρχής να αγοράσει το ΟΤ που βρίσκεται η ΑΛΤΕΚ στη συνοικία της Αλσούπολης, για να στεγάσει τα απορριμματοφόρα και άλλα μηχανήματα του δήμου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ακριβώς απέναντι υπάρχει συγκρότημα σχολικών κτιρίων, αλλά και η μεθόδευση με την οποία επιχειρεί να επιβάλει την επιλογή της ως λύση - μονόδρομο για να απομακρυνθεί το γκαράζ από τον χώρο του γηπέδου, που για πάνω από 20 χρόνια στεγάζεται εκεί "προσωρινά", καθιστά την ενέργειά της αυτή μια ακόμη απόπειρα πολιτικάντικου τακτικισμού στις πλάτες του λαού».

Και καταλήγει ότι «το συγκεκριμένο οικόπεδο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Νέας Ιωνίας, με κρατικά κονδύλια, χωρίς οι δημότες να πληρώσουν δάνειο, με το οποίο η δήμαρχος εισηγείται να αγοραστεί και να αξιοποιηθεί ο χώρος με σεβασμό στο περιβάλλον για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ