Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Φρανκφούρτης κάλεσε χτες τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το Βιομηχανικό Πάρκο «Χεχτς» να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, πόρτες και μονάδες εξαερισμού, καθώς διαπιστώθηκε διαρροή «καπνιστικού θειικού οξέος». Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν στο σημείο της διαρροής, ένα εργοστάσιο χημικών, προσπαθώντας να σταματήσουν την εξάπλωση του δηλητηριώδους αερίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σχέδιο για την «αποκατάσταση της ισορροπίας» μεταξύ των περιφερειών της Βρετανίας έως το 2030 προωθεί ο πρωθυπουργός, Μπ. Τζόνσον, εν μέσω «πυρών» για τη συμμετοχή του πέρσι σε πάρτι στη διάρκεια των lockdown. Το σχέδιο υπόσχεται μεταξύ άλλων μεγαλύτερης κλίμακας μεταφορά εξουσιών προς τις περιφέρειες, βελτίωση των τοπικών μεταφορών, επέκταση του 5G και της ευρυζωνικότητας κ.ά.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέα «αποστασία» από τον «Εθνικό Συναγερμό» κατέγραψε η Μαρίν Λεπέν, δύο περίπου μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η 46χρονη ευρωβουλευτής Γουαδελούπης Μαξέτ Πιρκαμπάς ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ερίκ Ζεμούρ.

ΚΙΤΟ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-- Εξι επαρχίες του Ισημερινού έχουν πληγεί από πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις αυτήν τη βδομάδα. Οι νεκροί φτάνουν τους 24, ενώ 12 είναι οι αγνοούμενοι και εκατοντάδες οι τραυματίες, κυρίως στις φτωχογειτονιές του Κίτο. Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές σε υποδομές και σπίτια, πολλές δε οικογένειες έχουν μείνει άστεγες. Το ίδιο διάστημα, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, επίσης από πλημμύρες, έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι και καταγράφονται σημαντικές ζημιές.

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πνίγηκαν, ένας αγνοείται και πάνω από 2.500 οικογένειες έμειναν άστεγες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες του τελευταίου διημέρου στη βόρεια Αϊτή.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες όταν ένα καλώδιο υψηλής τάσης έσπασε και έπεσε πάνω σε σπίτια και σε μια αγορά στα περίχωρα της πρωτεύουσας της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα. Παράλληλα, τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ένοπλης οργάνωσης εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων στα ανατολικό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ