Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Διώκουν αγωνιστές αγρότες

Για ανάκριση στην Ασφάλεια Μυτιλήνης καλούνται μεθαύριο Παρασκευή επτά αγωνιστές αγρότες της Λέσβου, που, όπως φαίνεται, μπήκαν στη «λίστα» του υπουργού Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη. Ο υπουργός, στις 10/12/2001, είχε προκαλέσει με την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή στάση τους διαδηλωτές αγρότες της Λέσβου, που είχαν πάει στο υπουργείο Αιγαίου, να θέσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά τους, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Και μετά άρχισαν οι μεθοδεύσεις δίωξης, επιλεγμένων αγροτών, που συμμετείχαν σε εκείνο το συλλαλητήριο.

Τη νέα αυτή απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγροτών της Λέσβου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Λέσβου. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Καθαρό είναι ότι στόχοι αυτής της υπόθεσης είναι ο εκφοβισμός και το χτύπημα του αγροτικού κινήματος στο νησί μας. Είναι ένας στόχος που δεν πρόκειται να περάσει και θα έχει ακριβώς τ' αντίθετα αποτελέσματα. Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να εκφοβίσουν κανέναν, αλλά θα οδηγήσουν στην παραπέρα αγωνιστική συσπείρωση των αγροτών του νησιού μας για την υπεράσπιση των διωκόμενων συναδέλφων τους και τη διεκδίκηση ακόμα πιο αποφασιστικά των δίκαιων αιτημάτων τους».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγρότες και καλεί όλους τους αγρότες του νησιού σε αγωνιστική επαγρύπνηση και πάλη για τη ματαίωση των σχεδίων που έχουν σαν στόχο την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ