Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με «πάθος» στο νέο αγωνιστικό ξεκίνημα!

Στις 6 Μάρτη παναγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

Στη μάχη για την επιτυχία του νέου ξεκινήματος των αγροτικών αγώνων έχουν ριχτεί οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία. Η αρχή των πρωτοβουλιών, για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων, που θα έχουν σαφές φιλοαγροτικό περιεχόμενο, θα χρησιμοποιούν όλες τις αποτελεσματικές μορφές πάλης και θα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, σήμανε από την Καρδίτσα.

Οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, την Τετάρτη 6 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καρδίτσας παναγροτικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα, στα πλαίσια του οποίου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κατάληψη των κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, της Εφορίας και της Περιφερειακής Διοίκησης. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων στη σύσκεψη ήταν μαζική - συμμετείχε και ο Β. Αναγνωστόπουλος, νομάρχης Καρδίτσας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ - κι έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος, όχι μόνο για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η κινητοποίηση στις 6 Μάρτη, αλλά και για το ποιος και γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και για το πώς θα συνεχιστεί από δω και πέρα ο αγώνας της αγροτιάς, σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στα Τρίκαλα, - στις 10 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών - με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», ενώ την Κυριακή θα γίνει επαρχιακή σύσκεψη στον Τύρναβο - στις 6.30 μ.μ., στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο - την οποία συγκαλούν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου.

Στους νέους αγώνες, που οργανώνονται στη Θεσσαλία κι αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, συμμετέχουν αγωνιστές της αγροτιάς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, οι οποίοι συμφωνούν σ' ένα διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στρέφονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες θ' αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που αποκόμισαν από τον μακρόχρονο αγώνα τους, αλλά και την αρνητική εμπειρία που απέκτησαν από την τελευταία αγροτική κινητοποίηση, που υπονομεύτηκε τόσο από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ.

Η πάλη της αγροτιάς θα οξυνθεί, καθώς κανένα από τα αιτήματα που διεκδικεί ο αγροτικός κόσμος δεν επιλύθηκε -μάλιστα, μετά την αποχώρηση των τρακτέρ από τους εθνικούς δρόμους, η κυβέρνηση προχώρησε σε προκλητικότερες αποφάσεις, όπως η νέα παράταση της ανακοίνωσης για την τελική τιμή του βαμβακιού - και θα στοχεύει στην επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που απορρέουν από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τελικός στόχος θα είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής που θα σταματήσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα βοηθήσει τον Ελληνα αγρότη να καλλιεργεί τα χωράφια του και να παραμείνει στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ