Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Παραμένουμε στα πόστα μας, συνεχίζουμε να κάνουμε το χώμα ατσάλι!»

Ομόφωνη η απόφαση για πάλη ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς, από το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Eurokinissi

«Αντέξαμε δύο χρόνια, είμαστε όλοι μέσα στην εργασία μας, μάθαμε να περπατάμε ενωτικά και αποφασιστικά. Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο», τονίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε κοινή τους ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού.

Σχολιάζοντας τα όσα τους ανακοίνωσαν στην τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί της κυβέρνησης, τα Σωματεία σημειώνουν: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού, μας πρότειναν την ανεργία και το ξεσπίτωμα. Το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για πολλά δεινά το είχαμε καταλάβει. Το ότι είναι ικανή να δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση σε ολόκληρες περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες ξεπερνά ακόμη και την πιο τρελή μας φαντασία».

Και προσθέτουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να δώσει την ΛΑΡΚΟ τζάμπα και κλειστή, χωρίς το "βαρίδι" των εργαζομένων, παρότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη στον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν ότι το εργοστάσιο θα παραδοθεί εν λειτουργία».

Σημειώνουν επίσης ότι η συνεδρίαση του Συντονιστικού είχε ως μοναδικό θέμα «την οργάνωση μετώπου αντίστασης απέναντι στο ειδεχθές και εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης, που δεν ρίχνει μόνο στην ανεργία τους 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά τους ξεσπιτώνει κιόλας», και επισημαίνουν: «Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού που ευαγγελίζονται. Ως εντολοδόχοι των επενδυτικών συμφερόντων και ως αδίστακτοι dealers, δεν έχουν χώρο για συναισθηματισμούς και φέρνουν εις πέρας την πιο βρώμικη και ανήθικη αποστολή. Πετούν στον δρόμο τους εργαζόμενους και κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ».

Δεν θα μας κουνήσει κανένας!

Σχολιάζοντας το «κοινωνικό πακέτο» που παρουσίασε η κυβέρνηση, τα Σωματεία τονίζουν ότι ομόφωνα το απορρίπτουν, αφού όπως εξηγούν η πρόταση της κυβέρνησης «όχι μόνο μας ρίχνει στην ανεργία και μας ξεσπιτώνει, αλλά είναι και καταστροφική για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της λειτουργίας της. Θα παραμείνουμε στα πόστα μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά: Το χώμα ατσάλι. Δεν θα μας κουνήσει κανένας».

Τονίζουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους είναι έτοιμοι να αντικρούσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και τις προσπάθειες διάσπασης και να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
  • Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής, σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή του μόχθου που τους χρωστά ο εργοδότης στο 100%.
Αγώνας όλης της εργατικής τάξης ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έκφραση πλατιάς εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, απέναντι στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση. Κάλεσμα για έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ απηύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ μέσα σε λίγα 24ωρα δεκάδες συνδικάτα, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών, συνταξιουχικές οργανώσεις, καταδίκασαν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Το κύμα συμπαράστασης έχει αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά και καθημερινά νέα μηνύματα αλληλεγγύης έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη έχουν στείλει δεκάδες συνδικάτα, φορείς και σύλλογοι. Ολόκληρη η εργατική τάξη της χώρας καταδικάζει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και δηλώνει ότι «ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας».

Στα δεκάδες μηνύματα στήριξης που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες μέρες προστίθενται και αυτά από τους εξής φορείς:

Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πάτρας, Θεσπρωτίας, Θήβας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας, Συνταξιουχικά Σωματεία Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, ΙΚΑ ν. Καβάλας, ΟΑΕΕ ν. Καβάλας, Δημοσίου και ΝΑΤ ν. Καβάλας, Παράρτημα Εορδαίας - Αμυνταίου - Φλώρινας - Καστοριάς του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Φοιτητικοί Σύλλογοι από Αθήνα: Φυσικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Βιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, ΤΕΑΠΗ, Σλαβικών Σπουδών, Νομικής, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων και Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Από Θεσσαλονίκη: Ιατρικής, ΗΜΜΥ, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής και Πολιτικού του ΑΠΘ.

Επίσης, οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους Λοκρών, Διρφύων - Μεσσαπίων και Χαλκίδας έχουν ζητήσει έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των εν λόγω δήμων, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και να εκφραστεί έμπρακτα η στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κλιμάκωση του αγώνα για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους υποδέχονται το νέο έτος (2022-12-30 00:00:00.0)
Τα ...έψαλαν χτες στην κυβέρνηση και συνεχίζουν τον αγώνα (2022-12-29 00:00:00.0)
Καμία αναμονή, ξεσηκωμός για να μην περάσει το έγκλημα! (2022-07-08 00:00:00.0)
Θεριεύει το κύμα αλληλεγγύης από όλο τον λαό (2022-02-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις για σταμάτημα της παραγωγής (2020-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ