Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καταδίκη από το ΚΕΚΡ - ΕΚΚ της «δίκης» στη Χάγη

Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας -Επαναστατικού Κόμματος Κομμουνιστών με δήλωσή της, που υπογράφουν οι συμπρόεδροι της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ Βίκτορ Τιούλκιν και Ανατόλι Κριουτσκόφ, καταδικάζει την παράνομη δίκη στη Χάγη κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη προς τον πρώην Πρόεδρο της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας και ζητάει να στηλιτευτούν οι οργανωτές αυτής της «δίκης»:

«Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ κάνουν μια νέα κίνηση στη "Μεγάλη σκακιέρα", που γι' αυτούς, κατά την έκφραση του Μπζεζίνσκι, είναι όλος ο κόσμος. Η Αμερική θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τις τύχες λαών και χωρών, προκαλώντας ανθρώπινα θύματα με την ελαφρότητα ενός τυχοδιώκτη που κινεί τα πιόνια. Η "δίκη", που οργάνωσαν ο παγκόσμιος χωροφύλακας και οι πλαστογράφοι τους κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα πρέπει να προσδώσει "νομική βάση και νόημα" στην επεκτεινόμενη αμερικανική επέμβαση στον κόσμο, ετοιμάζοντας την εισβολή στο Ιράκ και σε άλλες χώρες. Οι Αμερικανοί φασίστες θέλουν να εμφανίζονται ως ειρηνοποιοί και μάλιστα ως θύματα. Οι προκάτοχοί τους έτσι ακριβώς πυρπόλησαν το Ράιχσταγ και οργάνωσαν τη δίκη της Λειψίας εναντίον ενός από τους ηγέτες του αντιφασιστικού κινήματος - του Γκ. Ντιμιτρόφ. Ομως το αντρίκειο χέρι του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αφαίρεσε το ψεύτικο προσωπείο της "Παγκόσμιας δημοκρατίας" από τα ιησουιτικά πρόσωπα των "ειρηνοποιών" και ενώπιον του αυτοκαλούμενου δικαστηρίου παρουσίασε ακαταμάχητες αποδείξεις για τα άπειρα εγκλήματα των ενωμένων ιμπεριαλιστών αρπακτικών στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας. Ο σερβικός λαός απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, που νίπτει τας χείρας, αυτό είναι το πραγματικό νόημα της δίκης στη Χάγη, τέτοιο και θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία. Και το όνομα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα ονόματα του Γ. Φούτσικ, Ε. Τέλμαν, Γκ. Ντιμιτρόφ και άλλων αγωνιστών για τη λευτεριά, την ειρήνη και τη γνήσια δημοκρατία.

Αν η Ρωσία είχε πραγματικά ανεξάρτητη, πατριωτική ηγεσία, θα μπορούσε να κάνει πολλά για την αποτροπή της τραγωδίας των γιουγκοσλαβικών λαών που προκάλεσε ο ιμπεριαλισμός και την επακόλουθη επίθεση του ΝΑΤΟ. Αλλά ακριβώς για την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας η Δύση χορήγησε στη Ρωσία πίστωση ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Γι' αυτό καλούμε όλους τους τίμιους ανθρώπους, τις προοδευτικές κοινωνικές οργανώσεις, τις κυβερνήσεις των ανεξάρτητων χωρών να παρέχουν ολόπλευρη υποστήριξη στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην υπόθεση της αποκάλυψης της βίας και της αυθαιρεσίας που διαπράττεται με προκάλυμμα το λεγόμενο Δικαστήριο της Χάγης. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι! Ανθρωποι του κόσμου, αγρυπνείτε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ