Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο έξω από το υπουργείο Εργασίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» τις προετοιμασίες για την οργάνωση και επιτυχία της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, ώστε να διατρανώσουν οι μεταλλεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι της Αθήνας το αίτημά τους για δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση και να καταδικάσουν τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσής της.

Αλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνδικαλιστές δεν άφησαν ούτε έναν εργασιακό χώρο στο μέταλλο και κανένα σωματείο ή συνδικάτο της Αθήνας που να μην ενημέρωσαν για την κινητοποίηση καλώντας σε συντονισμό δράσης. Ετσι, ήδη, στην κινητοποίηση των μεταλλεργατών έχουν δηλώσει συμμετοχή σωματεία και συνδικάτα της Αθήνας όπως των οικοδόμων, κλωστοϋφαντουργών, εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, επισιτισμού - τουρισμού κ.ά. ενώ συμπαράσταση και συμμετοχή έχουν δηλώσει το ΠΑΜΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Αθήνας.

Αλλωστε όπως αναφέρει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του προς τα σωματεία της Αθήνας και τους μεταλλεργάτες ο στόχος είναι κοινός «να αποτρέψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», ενώ καταγγέλλει το στημένο διάλογο, ο οποίος όπως σημειώνει «έχει στόχο να νομιμοποιήσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων» και συμπληρώνει: «Στο μόνο διάλογο που μπορούμε να πάρουμε μέρος είναι σε αυτόν που θα επιβάλουν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση με τον αγώνα τους».

Οι μεταλλεργάτες και οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα διεκδικήσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας: Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους. Δωρεάν δημόσια υγεία και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία - πρόνοια. Σύνταξη στα 60 για άντρες και 55 για γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατοχύρωση του κατώτερου ορίου συντάξεων με 4.050 ημέρες εργασίας - συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια. Υπεράσπιση, επέκταση του θεσμού των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Βασικό μισθό 300.000, κατώτερη σύνταξη 240.000 δραχμές και τέλος πλήρη σταθερή απασχόληση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ