Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΠΑΟ 0-2
Του «πάει» η Ευρώπη

Συνεπής με το κρισιμότερο μέχρι ώρας ευρωπαϊκό του ραντεβού, αποδείχτηκε χτες ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην Πράγα κατέβαλε την Σπάρτα με 2-0, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι «πράσινοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν αφού ο «ήπιος» ρυθμός του παιχνιδιού και κυρίως του α'ημιχρόνου, δεν βοήθησε στην δημιουργία σπουδαίου θεάματος, πήραν την νίκη στο πολύ σημαντικό για την συνέχεια ματς και πλέον φιγουράρουν στη 2η θέση του Γ'ομίλου ένα βαθμό μπροστά απο τους Τσέχους και τρείς απο την Πόρτο. Μέχρι τα μισά του α'ημιχρόνου της αναμέτρησης στο γήπεδο «Λέτνα», οι δύο ομάδες έδειχναν να δίνουν περισσότερη σημασία στη φύλαξη των νώτων τους ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Στην συνέχεια, ωστόσο, κυρίως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν οτι είχαν διάθεση να ανοιχτούν και συχνά πυκνά αναστάτωναν την αμυντική γραμμή των αντιπάλων. Απόρροια της επιμονής των παιχτών του «τριφυλλιού» να μην κλειστούν πίσω αλλά και της επιβολής του ρυθμού τους στον αγώνα, ήταν ένας εκ των καλύτερων παιχτών του Παναθηναϊκού χτε, ο Καραγκούνης να καταφέρει χαρίσει το προβάδισμα στην ομάδα του (39') με ένα ευθύβολο σούτ ύστερα απο πάσα του Λυμπερόπουλου, που προσωρινά απέκρουσε αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει ο Τσεχ. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, είχε το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Νικοπολίδη αφού ο εκνευρισμός τους αλλά και η ανωτερότητα του αντιπάλου τους ήταν στοιχεία με τα οποία δεν κατάφεραν να παλέψουν. Μάλιστα, οι συχνές και αξιοπρόσεχτες (κυρίως μετά το 50') επιθετικές ενέργειες των «πρασίνων» «καρποφόρησαν» για δεύτερη φορά στον αγώνα μετά την εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια του εορτάζοντα Κωνσταντίνου στο 71', ο οποίος ύστερα απο σέντρα του Λυμπερόπουλου πέρασε ανάμεσα από τρεις αμυντικούς της Σπάρτα και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0

Τις κάρτες του Σκωτσέζου διαιτητή Στιούαρτ Ντούγκαλ αντίκρυσαν οι Κυργιάκος (κίτρινη 36') και Χούμπσμαν

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Τσεχ, Φλάχμπαρτ, Μινάρ (Ζελένκα 54'), Νοβότνι, Χούμπσμαν, Σιονκό, Γιάροσικ, Μίχαλικ, Ζάβαντιλ, Κιντσλ, Χαρτιγκ (Ζίζεκ 46').

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σάριτς, Πίτσος, Κυργιάκος, Γκούμας, Χένρικσεν, Γκαλέτο (Γιάρνι 66΄), Μπασινάς, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (Βόκολος 86').

  • Στα υπόλοιπα χτεσινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ είχαμε: Ρεάλ Μαδρίτης- Πόρτο 1-0, Γιουβέντους- Λα Κορούνια 0-0, Μπάγερ Λεβερκούζεν- Αρσεναλ 1-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ