Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις φυλακές ξεριζωμένων

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Βάστρια
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Βάστρια
Η προχτεσινή κινητοποίηση κατά δομής εγκλεισμού ξεριζωμένων στη Βάστρια της Λέσβου ήταν μία «δυναμική απάντηση στην επιμονή και την εμμονή της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής - φυλακής», υπογραμμίζει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και καλεί τον λαό να είναι σε επαγρύπνηση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η βροχή και ο αέρας δεν απέτρεψαν τη μεγάλη προσέλευση που είχαν οι προσυγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη, σε Μανταμάδο και Διαβολόρεμα, δημιουργώντας ένα ατέλειωτο κομβόι που έφτασε στη Βάστρια, απαιτώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει κάθε εργασία και να πάρει τα μηχανήματα από τον χώρο. Το σύνθημα "Ούτε στη Βάστρια, ούτε και πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά" ακούστηκε από εκατοντάδες κόσμου που έδωσαν το "παρών" αλλά και την υπόσχεση πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο κάθε δομής στο νησί. (...)

Η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το χτίσιμο της δομής - φυλακής, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία του λαού, την ακρίβεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, λέει πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του Εργατικού Κέντρου για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων θα πολλαπλασιαστούν, ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων και τους άλλους φορείς. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας, για τα δικαιώματά μας, κόντρα στην πολιτική που μας τα αφαιρεί. Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά, μαχητικά και μαζικά μέσα από τα σωματεία μας».

Την κινητοποίηση χαιρετίζει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Ολοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι, κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εξαθλίωση από τη λεηλασία των χωρών τους, οι οποίοι καταφεύγουν στην Ελλάδα ελπίζοντας να δουν μια άσπρη μέρα.

Αντ΄αυτού, έρχεται η κυβέρνηση και η ΕΕ και τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες, κλείνοντάς τους σε απάνθρωπες φυλακές, ποδοπατώντας κάθε έννοια ανθρωπιάς και διεθνούς δικαίου, σε μια χώρα που σχεδόν ένας στους τέσσερεις κατοίκους της είναι πρόσφυγες.

Είναι πραγματικά προκλητικός και εξοργιστικός ο ισχυρισμός του υπουργού κ. Μηταράκη ότι ο λαός της Λέσβου συμφωνεί με τη δημιουργία του κολαστηρίου, όταν επανειλημμένα με δυναμικές κινητοποιήσεις έχει διατρανώσει την κατηγορηματική αντίθεσή του, παρά την άγρια καταστολή».

  • Σε τέσσερις συλλήψεις για τις φωτιές και τις ζημιές που έγιναν σε χωματουργικά μηχανήματα, γεννήτρια και χημικές τουαλέτες στην περιοχή της Βάστριας στη Λέσβο, μετά τη μαχητική μαζική κινητοποίηση των φορέων, προχώρησε χτες η Αστυνομία. Κατηγορούνται για αδικήματα βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, εμπρησμού κ.λπ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση χτες στη Μυτιλήνη (2022-10-07 00:00:00.0)
Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά (2022-02-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διεκδίκησης και κατά της φυλακής της ΕΕ (2022-02-17 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στο πλευρό του λαού της Λέσβου και των προσφύγων (2022-02-03 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στις φυλακές της ΕΕ (2021-05-20 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αύριο ενάντια στις φυλακές της ΕΕ (2021-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ