Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατήγγειλε την κατασταλτική πολιτική ενάντια σε μετανάστες και νησιώτες

Παρέμβαση στη συζήτηση με τον Ζεράλντ Νταρμανέν, υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης ανέδειξε τις μαζικές και διαρκείς κινητοποιήσεις των νησιωτών ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ, που μετατρέπει τα ελληνικά νησιά σε φυλακές - αποθήκες ψυχών της ΕΕ. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τα αντιδραστικά μέτρα της ΕΕ, που απεργάζονται Γαλλία και Γερμανία μαζί με τις "πρόθυμες" κυβερνήσεις, στρώνουν το έδαφος για τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο. Πρώτα απ' όλα διαιωνίζουν την άγρια καταστολή, τις επαναπροωθήσεις που οδηγούν στα ναυάγια και στις εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, τον περιορισμό του δικαιώματος στο άσυλο, τις απελάσεις και το πισωγύρισμα προσφύγων στις χώρες - πύλες εισόδου, όπως η Ελλάδα. Δεν διαμοιράζετε την αλληλεγγύη, κύριε υπουργέ, αλλά την καταστολή. Πρόκειται για την πολιτική μαζικού εγκλωβισμού των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τη σύμπραξη και της τωρινής και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης.

Αλήθεια, πώς τοποθετείστε, κ. Νταρμανέν, απέναντι στο γεγονός ότι οι κάτοικοι στα ελληνικά νησιά, όπως στη Χίο και τη Λέσβο, με μαζικές διαρκείς κινητοποιήσεις τους εναντιώνονται στον σχεδιασμό αυτό της ΕΕ, ενώ στη Χίο μάλιστα απέτρεψαν αποφασιστικά να ξεφορτώσει το πλοίο στο νησί τα μηχανήματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες κατασκευής της υπερδομής - φυλακής; Πώς τοποθετείστε στο αίτημα που διατρανώνουν, να πάψουν τα νησιά τους να είναι φυλακές - αποθήκες ψυχών της ΕΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ