Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ
Στους δρόμους και οι μικροί επαγγελματίες στις 26 Φλεβάρη

Στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα «σε όλα τα σωματεία και τους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες της Αττικής», «σε κάθε συνάδελφο που "γονάτισε" αντιμετωπίζοντας καθημερινά ένα βουνό από αδιέξοδα: Για την υγεία της οικογένειάς του, για την εξασφάλιση του καθημερινού εισοδήματος, για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, για κάθε πλευρά των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε η τωρινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων».

«Αρκετά παζαρέψαμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα!», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες ανάπτυξη σημαίνει: «Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένεια. Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων. Δημόσια δωρεάν Υγεία, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης. Σύνταξη επαρκή να μας συντηρήσει με αξιοπρέπεια. Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, και ό,τι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους - οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις».

«Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι χέρι με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη», τονίζει η ΟΒΣΑ.

Διεκδικεί, πρώτα και κύρια για όσους έχουν μικρότερα εισοδήματα, τα παρακάτω αιτήματα:

  • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας. Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες τα μέτρα του υπ. Ενέργειας (2022-02-17 00:00:00.0)
Με νέα κινητοποίηση απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος (2021-03-20 00:00:00.0)
Κατηγορηματικό «όχι» στο νόμο για τις αδειοδοτήσεις (2011-07-15 00:00:00.0)
Σήμερα η ημερίδα για το Ασφαλιστικό (2003-05-28 00:00:00.0)
Ημερίδα για Ασφαλιστικό - Υγεία - Πρόνοια (2003-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ