Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Διεκδικούν μόνιμη λύση με σύγχρονο ασφαλές κτίριο

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο έξωσης από το μισθωμένο κτίριο που στεγάζει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω είναι οι μαθητές του, καθώς εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική διαδικασία. Την αλληλεγγύη της στους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου και στον αγώνα τους εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, στηρίζοντας τα αιτήματά τους για μόνιμη λύση στο ζήτημα της στέγασης με σύγχρονο ασφαλές σχολείο, καμία συγχώνευση με κοντινό ή άλλο σχολείο - καμία μετεγκατάσταση του σχολείου μακριά από τη γειτονιά τους.

«Τα παιδιά μας κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο ακόμα και μέσα σε αυτήν τη χρονιά!», τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που σημειώνει πως «το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω είναι το μοναδικό σχολείο του Αιγάλεω που στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο ανήκει σε ιδιώτες και όχι στον δήμο. Εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για την έξωση του Σχολείου μας από το συγκεκριμένο κτίριο (επί της οδού Σαλαμίνος 10), ενώ στις αρχές Μαρτίου η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο, με ορατό τον κίνδυνο να αποδοθεί το κτίριο στους ιδιοκτήτες, σημαίνοντας τη διάλυση του σχολείου μας και τον διασκορπισμό των μαθητών σε άλλα, όμορα ή πιο μακρινά, σχολεία». «Την ίδια στιγμή, λόγω της διαμάχης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι αναγκαίες επισκευές των επικίνδυνων ζημιών που υπάρχουν στο γερασμένο κτίριο του σχολείου (σπασμένα τζάμια, πτώση σοβάδων, ετοιμόρροποι τοίχοι) αναβάλλονται επ' αόριστον και οι γονείς γινόμαστε διαρκώς μπαλάκι μεταξύ δήμου και ιδιοκτητών, σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι για το ποιος πρέπει να αναλάβει το κόστος των επισκευών. Δεν πάει άλλο! Δεν δεχόμαστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των παιδιών μας ως κόστος», τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που απευθύνεται σε όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με την οποία ζητούν μέτρα ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα στέγασης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω με σύγχρονο και ασφαλές κτίριο και να μην γίνει καμία μεταβολή, συγχώνευση, κατάργηση των σχολικών μονάδων του δήμου Αιγάλεω, έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ