Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέο περιστατικό με πτώση σοβά από το ταβάνι σε σχολικό κτίριο
  • Σε κοινόχρηστο χώρο του 8ου Δημοτικού και του 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
  • Αναδεικνύεται η ανάγκη για σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές υποδομές

Την ανάγκη για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές αναδεικνύει το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων, στο κτίριο όπου στεγάζονται το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γουδή, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά αντίστοιχων περιστατικών σε σχολεία το τελευταίο διάστημα.

Οπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στο Α' ΣΕΠΕ Αθήνας, «μέσα στο Σαββατοκύριακο έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι του δεύτερου ορόφου. Ο χώρος στον οποίο έπεσαν οι σοβάδες είναι κοινόχρηστος χώρος, από τον οποίο διέρχονται μαθητές και των δύο σχολείων.

Τι θα γινόταν αν η πτώση σοβάδων συνέβαινε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου; Ποιος είναι ο έλεγχος ασφάλειας των σχολικών κτιρίων από τον δήμο Αθηναίων; Την ώρα που οι κτιριακές υποδομές των Ειδικών Σχολείων είναι σαφέστατα πιο απαιτητικές, η πραγματικότητα στα περισσότερα Ειδικά Σχολεία είναι δραματική.

Το γεγονός στο σχολικό κτίριο του 8ουΔημοτικού και του 9ουΕιδικού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων γεγονότων, όπως σε σχολεία του Βύρωνα, της Καισαριανής, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Θεσσαλονίκης και πλήθος άλλα.

Ολα τα παραπάνω έχουν κοινό παρονομαστή την έλλειψη χρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις (νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές) διαχρονικά, και με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, και με Ταμείο Ανάκαμψης και χωρίς Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλωστε όλες οι κυβερνήσεις κατάργησαν τον ΟΣΚ. Αλλά οι ευθύνες δευτερευόντως βαραίνουν και τον δήμο Αθηναίων, για την έλλειψη ελέγχου ασφάλειας των σχολικών υποδομών. Δεν φτάνει που τα σχολεία μας βάλλονται από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και σε εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα, αυτό της έλλειψης ασφάλειας των γερασμένων πια κτιρίων».

Με αφορμή τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί απαιτούν: Γενναία αύξηση των κονδυλίων για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων. Αμεσα ο δήμος Αθηναίων να πραγματοποιήσει έλεγχο σχολικών υποδομών. Μητρώο καταλληλότητας σε κάθε σχολικό κτίριο, με καταγραφή έργων συντήρησης, επισκευών, κατασκευών. Να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ