Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Γονείς και μαθητές ζητούν μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων

Δεκάδες εκκλήσεις μαθητών και γονιών προς το υπουργείο Παιδείας για μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ωστόσο η απάντηση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί φέτος τα σχολεία δεν έκλεισαν. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι η μείωση του εύρους της ύλης αναγκάζει τους εξεταστές να πηγαίνουν σε «βάθος» και να βάζουν πιο δύσκολα θέματα. Κάτι βέβαια που δεν απασχόλησε το υπουργείο τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές, όταν βάρυνε περισσότερο το ότι τα σχολεία έκλεισαν για μεγάλο διάστημα.

Ολοι γνωρίζουν όμως - κι ας το αρνείται το υπουργείο - πως παρότι φέτος δεν έκλεισαν καθολικά τα σχολεία, η χρονιά δεν είναι σε καμία περίπτωση ομαλή. Δεκάδες είναι κάθε βδομάδα τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων (ακόμα και με την προϋπόθεση που θέτει το υπουργείο, να νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές τους), χιλιάδες είναι οι μαθητές που νοσούν κάθε βδομάδα, ενώ πολλά είναι τα κενά και από εκπαιδευτικούς που νοσούν ή δικαιούνται άδειες για άλλους λόγους και δεν αναπληρώνονται.

Λέει χαρακτηριστικά η Ενωση Γονέων Μυτιλήνης, σε μια από τις δεκάδες εκκλήσεις που απευθύνονται στο υπουργείο για μείωση της ύλης, ότι με την έξαρση των κρουσμάτων «τα σχολεία υπολειτουργούν και η ύλη δεν καλύπτεται με τους ρυθμούς και τον τρόπο που επιβάλλεται για μαθητές που σε λίγους μήνες θα διαγωνισθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (χωρίς καμία υπαιτιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού)».

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μαθητές της φετινής Γ' Λυκείου έχουν περάσει ολόκληρη την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε συνθήκες πανδημίας και το μεγαλύτερο μέρος της με τηλεκπαίδευση, με όλα τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται. Αποτέλεσμα είναι η προετοιμασία τους να είναι ελλιπής, ενώ η πανδημία συνεχίζει να είναι σε έξαρση, επιβαρύνοντας και τους ψυχολογικούς παράγοντες μπροστά στις εξετάσεις.

Την έκκληση της Ενωσης Γονέων Μυτιλήνης κατέθεσε το ΚΚΕ ως Αναφορά στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας. Αντίστοιχες επιστολές και ανακοινώσεις έχουν αποστείλει μαθητές και γονείς από όλη τη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν αγωνιστικά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία (2021-01-14 00:00:00.0)
Ξεκίνησε με προβλήματα και ελλείψεις η νέα σχολική χρονιά (2018-09-12 00:00:00.0)
Αποχή από τα μαθήματα σε δύο δημοτικά (2005-01-11 00:00:00.0)
Αμεση λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ανθοτόπου (2004-11-19 00:00:00.0)
"Γονείς αντισταθείτε. Ξεσηκωθείτε!" (1999-09-08 00:00:00.0)
Ξανά υποσχέσεις (1996-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ