Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στη σκηνή «για ένα τσίπουρο»

Μετά τη συγκέντρωση, ο Δ. Κουτσούμπας, μαζί με τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, μπήκε στη σκηνή που έχουν στήσει στον χώρο του μπλόκου οι Καρδιτσιώτες αγρότες, «για ένα τσίπουρο». Ομως, το τσίπουρο δεν ήταν «ξεροσφύρι», καθώς το τραπέζι γέμισε με χωριάτικες πίτες, γλυκά και άλλα φαγώσιμα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες από τους Συλλόγους Γυναικών Ταμασίου και Σέκλιζας Καρδίτσας και από άλλα χωριά της περιοχής. Στην παρέα, μαζί με τους προέδρους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων κι άλλους αγρότες, παρούσα και η σύζυγος του αείμνηστου Βαγγέλη Μπούτα, Χριστίνα, στην οποία απευθυνόμενος ο Δ. Κουτσούμπας είπε: «Η απουσία από τα μπλόκα του συντρόφου Βαγγέλη, όπως και άλλων αγωνιστών της αγροτιάς που "έφυγαν" από τη ζωή, είναι αισθητή, αλλά το καλό και αισιόδοξο είναι ότι έχουν αναδειχτεί νέοι αγωνιστές που συνεχίζουν τον αγώνα».

Η συζήτηση που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους αγρότες περιστράφηκε γύρω από τα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στα χωριά, τα οποία - όπως τόνισαν οι αγρότες - «δεν έρχονται από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις».

Οπως είπε αγρότης από χωριό της Καρδίτσας, δείχνοντας στον Δ. Κουτσούμπα το γραπτό πλαίσιο αιτημάτων που υπήρχε στα μπλόκα του 1997, «τα αιτήματα για τα οποία επί δεκαετίες βγαίνουμε στα μπλόκα είναι σχεδόν τα ίδια, αφού οι κυβερνήσεις δεν τα ικανοποιούν. Νομίζουν ότι θα απογοητευτούμε και θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Κάνουν λάθος. Εδώ θα είμαστε, ας το πάρουν χαμπάρι».

Αμέσως μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ περπάτησε κατά μήκος του μπλόκου και συνομίλησε για λίγο με τους αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην καταστροφή που υπέστη η περιοχή τους απ' τον «Ιανό» και στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων προστασίας, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι θα συμβεί σε μελλοντική νεροποντή, ενώ κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και άρδρευσης αλλά και ύδρευσης, αναγκαζόμενοι ακόμα και σήμερα να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ