Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Απαίτησε μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων

«Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για τη επιβίωση των εργαζομένων», διεμήνυσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στη χτεσινή κινητοποίηση που διοργάνωσε στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως καταγγέλλει ο ΠΜΣ, «η ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο γνώριζε τη προγραμματισμένη μας κινητοποίηση αλλά φρόντισε να έχει παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν φρόντισε όμως εκπρόσωπος του υπουργείου να δεχτεί αντιπροσωπεία των σωματείων μας. Μετά από την πίεση παρευρισκόμενων συναδέλφων και διοικήσεων των σωματείων, δεσμεύτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση για την Τετάρτη 23 Φλεβάρη».

Οι μουσικοί με την παρουσία τους ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν την επιδότηση όλων των μουσικών από Αύγουστο έως Δεκέμβρη, σχετικά με την αποζημίωση του Γενάρη να καταβληθεί το καθορισμένο ποσό σε όλους τους δικαιούχους, την αναδρομική ένταξη των μουσικών που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10/1/2021, την επίλυση προβλημάτων στους δικαιούχους του εποχικού βοηθήματος, την άμεση καταχώρηση των ενσήμων του 2021 στους δικαιούχους των επιδοτήσεων και την άμεση ένταξη του συνόλου των ανέργων συναδέλφων στην επιδότηση ανεργίας. Ακόμα, ζητούν υγειονομική επιτήρηση σε συναυλίες, παραστάσεις και στη διασκέδαση, με τεστ σε όλους τους συντελεστές, με ευθύνη του κράτους. Αποζημίωση μέσω αναστολής για όσους μουσικούς δεν εργάζονται λόγω ασθένειας ή καραντίνας. Απαιτούν επίσης τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου με πλέγμα μέτρων που προστατεύει από ληξιπρόθεσμες οφειλές σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, καθώς και επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων.

Παράλληλα ο ΠΜΣ προετοιμάζεται για μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη. «Κινητοποιούμαστε μετά μουσικής και συμμετέχουμε σε καλλιτεχνικό δρώμενο απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, αποζημιώσεις για τους μήνες που πέρασαν, να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που όλο και αυξάνει το κόστος ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ