Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Ούτε ίσες αποστάσεις, ούτε ουδετερότητα»

Με ανακοίνωσή του για το Παλαιστινιακό το ΔΣ του Δήμου Καλλιθέας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το δράμα του παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται πάνω από 35 χρόνια για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, συγκλονίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την ανοχή της ΕΕ, κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, δολοφονεί αμάχους, εξαπολύει μια νέα γενοκτονία εναντίον τους. Οι σκηνές φρίκης που παρακολουθούμε καθημερινά δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Οταν ένας λαός σύρεται στην εξαφάνιση, δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις και ουδετερότητα. Τα διάφορα προσχήματα που προβάλλονται περί δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η εξίσωση θυμάτων και θυτών που επιχειρείται από τις μεγάλες δυνάμεις, στην πραγματικότητα ευλογούν τη γενοκτονία ενός λαού και δίνουν άλλοθι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Σαρόν, η οποία καταπατά όχι μόνο τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και τις συμφωνίες που και η ίδια υπέγραψε (...)

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης (... και) ζητάμε να σταματήσει τώρα η ισραηλινή επέμβαση, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ένα πραγματικά ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος».

«Γενοκτονία»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας καταδικάζει την ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αμάχων παιδιών και γυναικών. «Οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις», επισημαίνει το ψήφισμα, «παίρνουν τη μορφή γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, που στην ουσία ζει χωρίς πατρίδα. Παράλληλα ο περιορισμός του προέδρου Γιασέρ Αραφάτ στην πρωτεύουσα Ραμάλα, απαγορεύει τη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων του παλαιστινιακού λαού σαν Αυτόνομου, επίσημου και αναγνωρισμένου κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ