Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ
Δεύτερη δύναμη η ΕΝΙΑΙΑ σ.α.κ.

Δεύτερη δύναμη μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργοδοτικής πίεσης και εξαναγκασμού, αναδείχτηκε η ΕΝΙΑΙΑ σ.α.κ. στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, εκλέγοντας και ένα σύμβουλο στο νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Στις εκλογές ψήφισαν 6.419, σε σύνολο 7.122 εγγεγραμμένων. Τα έγκυρα ήταν 6.269. Η ΕΝΙΑΙΑ σ.α.κ. έλαβε 268 ψήφους (128 στις προηγούμενες εκλογές) και κατέλαβε για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, 1 έδρα στο νέο ΔΣ, ενώ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για την ΟΤΟΕ από 2.

Ο «Ενωμένος Σύλλογος» (ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ) που στηρίχτηκε από την εργοδοσία, έλαβε 5.232 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες στο νέο ΔΣ. Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ έλαβε 230 ψήφους και 1 έδρα. Δεν κατέκτησαν καμία έδρα οι: Αυτ. Συνεργασία με 208 ψήφους, ΠΑΣΚΕ με 185 ψήφους και Αγωνιστική Συνεργασία με 137 ψήφους.

Η ΕΝΙΑΙΑ σ.α.κ. επισημαίνει σε Δελτίο Τύπου: «Το αποτέλεσμα δίνει δύναμη και αισιοδοξία στα μέλη, στους ψηφοφόρους της παράταξης, αλλά και στους εργαζόμενους για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα τις προσπάθειες για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο. Ο αγώνας ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ενωση, η αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες θα οξυνθεί. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα έξω από τη δική τους δράση. Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η αντίσταση, η ανυπακοή και ο αγώνας, είναι μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ