Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Προκαλούν οι εργατοπατέρες

Βρώμικο σχέδιο για το «κουρέλιασμα» όσων δημοκρατικών καταστατικών έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες από τους ναυτεργάτες σε μερικά από τα ναυτεργατικά σωματεία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ...«ιερά συμμαχία» ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ για λογαριασμό εφοπλιστών και κυβέρνησης! Το σχέδιο αυτό αποκαλύπτεται από το όργιο της νοθείας, της αυθαιρεσίας και του εκφυλισμού, που έχει στιγματίσει τη διαδικασία της εκλογικής προετοιμασίας στις ναυτεργατικές Ενώσεις των Ασυρματιστών και των Ηλεκτρολόγων. Στην Ενωση Ασυρματιστών, η ομάδα Καλεμάνη - Τραγέα, πρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, και στελέχη της ΠΑΣΚΕ, αφού αποφάσισαν αυθαίρετα και πραξικοπηματικά, παραβιάζοντας κατάφωρα το Καταστατικό να αφαιρέσουν το δικαίωμα από τον αγωνιστικό συνδυασμό «Δημοκρατική Αγωνιστική Συμπαράταξη Ασυρματιστών ΕΝ» (ΔΑΣΑΕΝ) να καταθέσει υποψηφιότητα, χτες διαπιστώθηκε, όπως επιβεβαιώθηκε από τους ίδιους, ότι δεν είχαν σκοπό να ζητήσουν ούτε καν διορισμό δικαστικού αντιπροσώπου για τις εκλογές! Επιπλέον χτες, αν και ήταν η μέρα ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων από την Εφορευτική Επιτροπή, οπότε και θα κρινόταν η τύχη της υποψηφιότητας της ΔΑΣΑΕΝ, η Εφορευτική δε συγκλήθηκε!

Αυτά έρχονται να προστεθούν στις αντικαταστατικές, αυθαίρετες διαγραφές «ενοχλητικών» μελών που έχει διαπράξει η «ομάδα» και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση - παρασυναγωγή, στην οποία συμμετείχαν ελάχιστα μέλη και, συγκεκριμένα, μόνο «οι δικοί», αφού κανείς από τη ΔΑΣΑΕΝ δεν είχε ενημερωθεί!

Σε «μπακαλόχαρτο» έχουν μετατρέψει το καταστατικό και οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στη διοίκηση της Ενωσης Ηλεκτρολόγων. Συγκεκριμένα, το καταστατικό ορίζει ρητά ότι όλα τα όργανα του σωματείου θα εκλέγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ομως οι εγκάθετοι, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή, εφάρμοσαν το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» αν και συγκέντρωσαν το 32,5% των ψήφων, να μείνουν έξω από την εφορευτική! Επιπλέον, όπως έγινε χτες γνωστό, οι εργατοπατέρες ετοιμάζουν ...σταυρό προτίμησης και για τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης!

Ο γραμματέας της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», Γιάννης Μανουσογιαννάκης, σχολιάζοντας τα όσα εξωφρενικά διαδραματίζονται στα δύο σωματεία, δήλωσε: «Πρέπει να αντιληφθούν αυτές οι συνδικαλιστικές "ομάδες", η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές ότι το 2002 δεν είναι 1946, δηλαδή τότε που δολοφόνησαν τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Μήτσο Παπαρήγα και άλλα στελέχη. Με την αποφασιστικότητα και τη δράση της εργατικής τάξης, θα αποτρέψουμε αυτήν την αυταρχική, αντιδραστική πολιτική και τους φορείς της, που αναπαράγουν τέτοιες τυχοδιωκτικές, εκφυλιστικές ενέργειες. Θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλουμε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, συνολικά η εργατική τάξη, είτε το θέλουν, είτε όχι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ