Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ολοι στην απεργία! Απορρίπτεται το αντιδραστικό σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ»

Εδώ και τώρα ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων απαιτούν τα σωματεία

Με εξορμήσεις, περιοδείες σε κάθε πόστο, τμήμα και κλινική των δημόσιων μονάδων Υγείας όλης της χώρας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, τα σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανυγειονομικής απεργίας την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, με απόφαση των Ομοσπονδιών ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση της απεργίας στέλνουν μήνυμα ενάντια στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς για το «Νέο ΕΣΥ», της γενίκευσης της επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι και το υπουργείο Υγείας, ενώ συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά πόλεων, σε νοσοκομεία, ΥΠΕ κ.α.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας απαιτούν:

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά όσοι είναι σε αναστολή.

-- Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.

-- Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Αμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

-- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

-- Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ραντεβού για ...Σεπτέμβρη κλείνει η κυβέρνηση

Ραντεβού για το ...φθινόπωρο κλείνει τώρα η κυβέρνηση με την πανδημία, επαναφέροντας τα φληναφήματα περί «τελευταίου μιλίου», την ώρα που οι σκληροί πανδημικοί δείκτες παραμένουν σε υψηλά ποσοστά, με δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους άλλοι 80 ασθενείς με COVID-19, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 470, ενώ έγιναν 372 νέες εισαγωγές. Στα ύψη παραμένουν και τα καθημερινά κρούσματα, με άλλες 18.605 νέες διαγνώσεις, εκ των οποίων οι 5.929 στην Αττική, και τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.274.025 από την αρχή της πανδημίας.

Μετά τα πρωτόκολλα διασποράς, τα όποια «μέτρα» θα έχουν ισχύ το πολύ μέχρι τέλος Μάρτη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου «να ανοίξει η οικονομία», να θωρακιστούν και φέτος τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου. Οπως δηλαδή έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το «τέλος της πανδημίας» είχε εξαγγείλει από τη Σαντορίνη και πρόπερσι ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος την «οχυρωμένη Ελλάδα», ενώ πέρυσι η κυβέρνηση σφύριξε και πάλι λήξη, επειδή «έχουμε το εμβόλιο και μέχρι τον Αύγουστο το τείχος ανοσίας θα είναι στο 70%». Τελικά πέρασε σχεδόν ένας χρόνος για να φτάσει η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ, να καλύψει το 70% του πληθυσμού, το οποίο όπως αποδεικνύεται δεν επαρκεί λόγω των πιο μολυσματικών μεταλλάξεων.

Κι ενώ ανακοινώνεται ξανά η «λήξη», το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει ρημαδιό, με υποστελεχωμένες τις κλινικές και την ΠΦΥ, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο τόσο στο σημερινό όσο και σε ένα επόμενο κύμα πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ