Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ο Αγις Παπαστεργίου ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξία για τη νίκη, ώστε να αποκτήσει ξανά η Λάρισα μια αγωνιστική, μαχητική Δημοτική Αρχή, έγινε χτες βράδυ η ανακήρυξη ως υποψήφιου δημάρχου Λάρισας του Αγι Παπαστεργίου. Η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, όπου ανακηρύχτηκε ο υποψήφιος της «Δημοτικής Συνεργασίας», ήταν ασφυκτικά γεμάτη από Λαρισαίους. Και αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν πολίτες που ανήκουν σε διάφορους κοινωνικούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, γεγονός που δείχνει την ευρύτητα της υποψηφιότητας του Αγι Παπαστεργίου. Αυτό αποδεικνύει και η παρουσία στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση πολλών γνωστών παραγόντων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πόλης.

Ανάμεσά τους ο Πασχάλης Μολυβδάς, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Νίκος Αγγελόπουλος, καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σερραίος Νάνης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγους Λάρισας, ο Β. Αρχοντής επικεφαλής της παράταξης «Μαχόμενη Δικηγορία», ο Ηλίας Σκυλλάκος, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο Δ. Δημητρακόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Ελευθερία», ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος Νέσσωνος Χρ. Κουμπούρας και ο δημοτικός σύμβουλος του ίδιου δήμου Ν. Γερογιάννης, ο Κ. Λάγκαβος, ο Γ. Μπατάλης, ο Χρ. Σκαρλάτος, πρώην αντιδήμαρχος δήμου Λάρισας, ο Ν. Σούρλας, πρώην δημοτικός σύμβουλος. Οι πρώην δήμαρχοι Λάρισας Αγ. Μπλάνας και Σ. Ζιαζιάς, ο γιος του αείμνηστου δημάρχου Λάρισας Αριστείδη Λαμπρούλη, Γιώργος και η σύζυγος του Λουίζα, εκπρόσωποι των κομμάτων ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού, της Επιτροπής Ειρήνης, της Κίνησης Επιστημόνων και Καλλιτεχνών κ.ά.

Στο προεδρείο της εκδήλωσης παρακάθησαν οι Ευαγγελία Ούντρια, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας», ο Χρ. Χαλκιάς, δημοτικός σύμβουλος, ο Γ. Πατζιάνας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Γ. Παλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο Μάνος Γκαγκάς, πρώην αντιδήμαρχος, η Ειρήνη Φύλλα μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, ο Κ. Δηβανές, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων. Χαιρετιστήρια μηνύματα απηύθυναν επίσης: ο Τάσος Σκυλλάκος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοτική Συνεργασία» στις προηγούμενες εκλογές και η Ειρήνη Κατσίγρα, δημοτική σύμβουλος Λάρισας.

Αναφερόμενος ο Αγις Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της παράταξης, τόνισε: «Στο πρόγραμμά μας θα έχουμε όραμα, πρώτα και κύρια, το συμφέρον του λαού και της πόλης. Αλλά γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Λαρισαίος πολίτης έχουν τη ρίζα τους στις πολιτικές που επεξεργάζονται και υλοποιούνται τόσο από την κεντρική εξουσία, την κάθε φορά ελληνική κυβέρνηση, όσο πλέον και από ξένα κέντρα αποφάσεων. Αν θέλουμε, λοιπόν, να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της πόλης μας, δεν μπορούμε παρά να συμμετέχουμε σ' ένα πλατύ κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εργατικών σωματείων, των φιλειρηνικών οργανώσεων, των γυναικείων οργανώσεων, των γυναικείων συλλόγων, της νεολαίας, των μικροεπαγγελματιών, της αγροτιάς, που θα πολεμά αυτές τις πολιτικές.

Αυτό το θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση, ειδοποιό διαφορά της δικής μας αντίληψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Αγωνιζόμαστε - τόνισε - για να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απλό διοικητικό μηχανισμό και μέτρο εφαρμογής επιλογών σε βάρος του λαού». Και συνέχισε: «Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε διάλογο με τους δημότες και τους φορείς για να ολοκληρώσουμε και να παρουσιάσουμε στο Λαρισαϊκό λαό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, τόσο για το θεσμό, όσο και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Λάρισας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για να ξαναλάμψει ο πολιτισμός στη Λάρισα! (2006-09-16 00:00:00.0)
«Κάλεσμα αγώνα για ζωή η κληρονομιά του» (2004-04-20 00:00:00.0)
Και πολιτιστικό τέλος! (2002-12-17 00:00:00.0)
Ο «δικός» τους Αγις (2002-03-02 00:00:00.0)
Θερμή υποδοχή στον Αγι Παπαστεργίου (2002-03-01 00:00:00.0)
Επικεφαλής ο γιατρός Τάσος Σκυλλάκος (1998-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ