Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενας από τους «κακούς» στην Αθήνα

Αν και τοποθετημένο από τους Αμερικανούς στον «άξονα του κακού» το Ιράν, εξακολουθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, να αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή και επίδοξο εμπορικό εταίρο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα.

Ετσι λοιπόν ο Μοχάμεντ Ρεζά Χαταμί, αντιπρόεδρος της Βουλής του Ιράν και αδερφός του Προέδρου της χώρας, επισκέφτηκε χτες την Αθήνα και είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της ιρανικής Βουλής επισήμανε το καλό επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδας - Ιράν και ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Χαταμί θα επισκεφτεί την Αθήνα, από τις 13 έως τις 15 του Μάρτη.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ιράν μέσα στον «άξονα του κακού» από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Μ. Χαταμί δήλωσε: «Εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα και πιστεύω ότι οι ΗΠΑ τοποθέτησαν το Ιράν στον "άξονα του κακού" για δικούς τους λόγους», ενώ ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ενωση, «που αποστασιοποιείται από αυτές τις απόψεις».

Σε ερώτηση για το αν αναμένει επίθεση κατά του Ιράκ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής του Ιράν είπε ότι «τα προβλήματα δε λύνονται με πολέμους. Υπάρχουν ενδείξεις ότι προετοιμάζονται πολεμικές επιχειρήσεις, ωστόσο καμία γειτονική χώρα δε θα τις υποστηρίξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ