Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δεν καταργούνται τα «φρουτάκια»

Ο Κ. Σημίτης μίλησε για «επιχείρηση διαβολής στελεχών» και κάλυψε πλήρως τον Γ. Πασχαλίδη

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέμα την υπόθεση του παράνομου τζόγου, όπου θα κατατεθεί το πόρισμα που συντάχθηκε υπό τον Ν. Χριστοδουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα μιλήσει για νέο θεσμικό πλαίσιο «πάταξης και απαγόρευσης» του παράνομου τζόγου... Στην ουσία, όμως, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κατάργηση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων που μετατρέπονται σε μηχανές τζόγου, αλλά να κινηθεί στην αυστηροποίηση των ποινών για εκείνους (κατόχους μηχανημάτων κλπ.) που συλλαμβάνονται να παρανομούν... Την ίδια ώρα θα μιλά για περιορισμό της ύπαρξης αυτών των μηχανημάτων μόνο μέσα στις αίθουσες των καζίνο της χώρας, ενώ στην πραγματικότητα όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί το καθεστώς της παρανομίας, αφού οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν προτίθενται να κινηθούν στη λογική της ολοκληρωτικής κατάργησης των εν λόγω μηχανημάτων.

Εξάλλου, χτες σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και την παρουσία του Γ. Πασχαλίδη, για την προετοιμασία της επίσκεψής του στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας, ο πρωθυπουργός θέλησε να παρουσιάσει την υπόθεση που έχει ανακύψει με τον παράνομο τζόγο ως «προσπάθεια διαβολής στελεχών» της κυβέρνησης και «απαξίωσης του πολιτικού κόσμου». Υποστήριξε, καλύπτοντας τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, ότι «δεν μπορούν να ενοχοποιούνται οι πολιτικές επαφές με εκδότες και παράγοντες», ενώ ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του έχει «τις προϋποθέσεις να αντεπεξέλθει στην επίθεση και να κινηθεί σε νικηφόρα πορεία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε αργότερα ότι «από Δευτέρα θα μιλήσω για πρόσωπα και πράγματα» και ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του, συμπληρώνοντας ότι γνώριζε τον Τεκτερίδη ως εκδότη και ότι «δεν είχα ποτέ οικονομικές σχέσεις» με εμπλεκόμενους στον παράνομο τζόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ