Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ειδικό ανακριτή η υπόθεση

Στον 4ο ειδικό ανακριτή Αθηνών Γ. Πουρνάρα, ανατέθηκε η δικογραφία, που αφορά στην υπόθεση της ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της «INTRACOM» Σωκράτη Κόκκαλη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και δύο πλημμελήματα. Η ποινική δίωξη, την οποία άσκησε προχτές ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας, περιλαμβάνει τις κακουργηματικές πράξεις της κατασκοπίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας δήλωσε ότι και στην περίπτωση αυτή θα καταρρεύσουν όλες οι κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί ο ίδιος δεν είχε ή έχει «ουδεμία ανάμειξη σε οποιουδήποτε είδους αξιόποινες πράξεις», ενώ επιφυλάχτηκε να στραφεί εναντίον όποιων ευθύνονται για «τη γι' άλλη μία φορά σπίλωση του ονόματος και της τιμής» του και «την επιγενόμενη βλάβη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ενός πρωτοποριακού ομίλου επιχειρήσεων».

Τις προσεχείς μέρες, ο ειδικός ανακριτής θα αρχίσει να εξετάζει μάρτυρες του κατηγορητηρίου, αφού προηγουμένως μελετήσει τη δικογραφία. Τελευταίος θα κληθεί ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, όπως επίσης και κάθε άλλος κατηγορούμενος, που θα προκύψει από την ανάκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ