Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενδιαφέρον για πολιτικές «παρενέργειες»

Στη γραμμή «να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια» επιμένει η ηγεσία της ΝΔ για την υπόθεση της άσκησης δίωξης κατά του Σ. Κόκκαλη. Την ίδια στιγμή ωστόσο παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον τις προεκτάσεις και τις πολιτικές «παρενέργειες». Αν και δεν εκτιμούν ότι θα δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο επισημαίνουν ότι η υπόθεση βγήκε «στον αέρα» λόγω κόντρας μεταξύ του μεγαλοεπιχειρηματία και του Μέγαρου Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού Γ. Σουφλιάς επανέλαβε χθες τη θέση του κόμματος: «Η δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη θα πρέπει να βρει την αλήθεια. Η αναξιόπιστη κυβέρνηση με περίσσευμα υποκρισίας επικαλείται τώρα τη δικαιοσύνη την οποία αντιμετωπίζει επιλεκτικά αφού στις πρόσφατες περιπτώσεις του κτηματολογίου, του χρηματιστηρίου και των ελληνοποιήσεων, της επιτέθηκε με ύβρεις για να προστατέψει τους υπουργούς της».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «εμείς είναι γνωστό ότι τιμούμε και εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη». Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι εμείς οι πολιτικοί, με πρώτη την κυβέρνηση, πρέπει να την αφήσουμε απερίσπαστη να επιτελέσει το χρέος της όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Θα σας έλεγα ακόμη ότι επιβεβαιώνεται πάντοτε ότι η Δικαιοσύνη - όπως ανέφερε η παλιά ρήση - είναι προπύργιο της Δημοκρατίας», κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Π. Καμμένος εμφανίστηκε δικαιωμένος και ανέφερε (στον «Πλάνετ») ότι τα στοιχεία που κατέθεσε στον εισαγγελέα τού τα έδωσε επίσημα η γερμανική κυβέρνηση. Υπάρχουν, ισχυρίστηκε, συγκεκριμένα χαρτιά τα οποία αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτελούσε κατασκοπία για λογαριασμό της «Στάζι».

Ο Α. Ανδριανόπουλος επισήμανε (στο «Σκάι») ότι και παλαιότερα είχαν ασκηθεί 7 ποινικές διώξεις για κακουργήματα για θέματα που είχαν να κάνουν με τις προμήθειες του ΟΤΕ αλλά «χάθηκαν καθ' οδόν». Δε βλέπει, όπως είπε, άμεση επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις και εκτίμησε ότι δε συμφέρει την κυβέρνηση να υπάρξουν καταδίκες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ