Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επέκταση της Λ. Κύμης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης χωρίς να είναι σκεπαστή σε όλο το μήκος της, χωρίς κάλυψη του κομματιού της Αττικής Οδού που περνάει από το Ηράκλειο, αλλά και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή της Λ. Κύμης με τη Λ. Πλαπούτα, κάτοικοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά τον οδικό κόμβο.

Ο δήμος Ηρακλείου καθώς και οι όμοροι δήμοι χωροταξικά ήταν πολύ διαφορετικοί όταν σχεδιάστηκε αυτός ο δρόμος, καθώς σήμερα έχουν κατασκευαστεί πολλές νέες κατοικίες, σχολεία, καταστήματα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Ζαχάρος, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος που επιχειρείται να εκτελεστεί το έργο αυτό δείχνει τη «γύμνια» των έργων που γίνονται στη χώρα μας. «Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, γιατί αυτήν την ανάπτυξη οραματίζονται. Ανάπτυξη γι' αυτούς είναι η μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στην περιοχή μας και η κατασκευή νέου mall στην έξοδο της επέκτασης της Λ. Κύμης. Γινόμαστε μάρτυρες ενός έργου όπου αποτυπώνονται ο ευρύτερος σχεδιασμός της λεγόμενης ανάπτυξης και οι συνέπειες αυτής της προοπτικής», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «σε αυτόν τον σχεδιασμό η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του λαού για ελεύθερους χώρους, για υγιεινό περιβάλλον διαμονής, για καλύτερη ποιότητα ζωής. Πουθενά δεν ακούμε και δεν βλέπουμε σχέδια για πάρκα αναψυχής, ελεύθερους χώρους για τα παιδιά, χώρους αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ