Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα περιστατικά βίας κατά γυναικών

Τα περιστατικά βαρβαρότητας και βίας κατά γυναικών από άντρες - νταήδες είναι δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο, που καταγράφει την κατάντια μιας κοινωνίας που έχει σαπίσει, αποκτηνώνοντας ανθρώπους που φτάνουν στο έγκλημα και στην υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής.

Την Κυριακή το βράδυ συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του 69χρονος στα Γιάννενα. Οπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 13, με τον 69χρονο να της έχει καταφέρει χτυπήματα ύστερα από οικογενειακό επεισόδιο, ενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αλλο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Πάτρα. 20χρονη κατήγγειλε άγρια επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον εν διαστάσει 33χρονο σύζυγό της, με τον οποίο έχει ένα παιδί 18 μηνών που εκείνη την ώρα ήταν με την γιαγιά του. Δήλωσε ότι κακοποιούνταν συστηματικά, ενώ αυτήν τη φορά λίγο έλειψε να την πνίξει. Η ιατροδικαστική έκθεση καταγράφει μώλωπες και άλλα σημάδια κακοποίησης. Ο 33χρονος νταής προσπάθησε επίσης να κάψει το διαμέρισμα της πολυκατοικίας, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Η κοπέλα δηλώνει ότι εξακολουθεί να τον φοβάται.

Επίσης, στο Ηράκλειο Κρήτης 34χρονη κατήγγειλε τον 23χρονο πρώην φίλο της ότι την Κυριακή το βράδυ την απείλησε και την έβρισε και στη συνέχεια τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, μπροστά στο παιδί της, 6 μηνών. Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.

Αλλη νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι το Σάββατο τα ξημερώματα έπεσε θύμα απαγωγής, σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού στην Καρδίτσα, παρουσία και μιας γυναίκας, από τρεις άνδρες που την έβαλαν σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν στο σπίτι ενός εξ αυτών. Αφού την έδειραν και την κακοποίησαν σεξουαλικά, κατέγραψαν τις πράξεις τους με σκοπό να την εκβιάσουν στη συνέχεια. Το θέμα χειρίζεται η αστυνομία. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ), όπου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες, που φτάνουν μέχρι τον βιασμό και τις δολοφονίες, είναι το αποτέλεσμα - και όχι η αιτία - της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην ταξική κοινωνία, των κοινωνικών διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Και είναι ακριβώς η κοινωνία της εκμετάλλευσης που γεννά τη βία, την οποία θρέφουν οι σάπιες αξίες της σημερινής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ