Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΑΛΑΤΑ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δυόμισι μήνες αποκομμένοι

Τον δικό τους «Γολγοθά» βιώνουν οι κάτοικοι Γαλατά, Περιθωρίου και Ευηνοχωρίου της Αιτωλοακαρνανίας για πάνω από δύο μήνες, μετά την αχρήστευση της οδικής γέφυρας της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον Εύηνο ποταμό και την κατάρρευση της πρώην σιδηροδρομικής γραμμής στο ίδιο σημείο που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες της 17ης Δεκέμβρη.

Από τότε οι περίπου 2.000 κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκοπεί ουσιαστικά από το Μεσολόγγι, αναγκαζόμενοι για 15 χλμ. απόσταση να διανύουν 35 και περισσότερα, μέσω της Ιονίας Οδού, προκειμένου να καλύψουν καθημερινές τους ανάγκες. Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργούνται με τους αγρότες και επιπλέον τους μαθητές των χωριών, ανάμεσά τους και μαθητής ΑμεΑ στο ειδικό σχολείο Μεσολογγίου, που δεν μπορεί να μετακινηθεί και δεν έχει βρεθεί λύση. Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει δικαιολογημένο θυμό και αγανάκτηση των κατοίκων των τριών χωριών, που με τη Συντονιστική Επιτροπή τους απαιτούν να προχωρήσει γρήγορα η επισκευή της οδικής γέφυρας του Εύηνου με κατασκευή νέας, αλλά και προσωρινή ασφαλής λύση, για το σύνολο των μετακινήσεών τους.

Σε πρόσφατη συνέλευση στο Γαλατά, παρουσία και αρμοδίων φορέων, απαίτησαν το προσωρινό έργο να το αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν λάβει απάντηση απ' την περιφερειακή αρχή, αλλά και τα Δημοτικά Συμβούλια Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, όπου συζητήθηκε το θέμα.

Δίπλα στους κατοίκους βρέθηκε το ΚΚΕ, απαιτώντας να μην πληρώνουν διόδια για όσο διάστημα χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό. Το ψήφισμά τους κατατέθηκε και στη σύσκεψη φορέων στην πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Αγρίνιο και το θέμα θα έρθει και στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυναμική παρέμβαση απαίτησαν άμεση λύση για τη γέφυρα του Εύηνου ποταμού (2022-09-02 00:00:00.0)
Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα (2009-01-28 00:00:00.0)
Νέα μέτωπα στην επαρχία (1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ