Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίκη για τη δολοφονία Αφροαμερικανού στη Ζάκυνθο

Αναβολή για τις 11 Μάρτη πήρε η δίκη που ξεκίνησε προχτές στο Εφετείο της Πάτρας για τη δολοφονία του 23χρονου Αφροαμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα Ελλήνων και Σέρβων μέχρι θανάτου το καλοκαίρι του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Μπακάρι, οι γονείς του και τα αδέλφια του βρέθηκαν ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου. Θυμίζουμε ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών με την απόφαση που είχε εκδοθεί τον Νοέμβρη του 2018, έκρινε ένοχους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά μετατροπή κατηγορίας με ποινές από 5 - 15 έτη (μόνο ένας εξακολουθεί να είναι στη φυλακή). Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στη συνέχεια είχαν απαλλαχθεί. Ο εισαγγελέας ζητεί να κριθούν αυστηρότερα οι κατηγορούμενοι και να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Παρέμβαση για τη γρήγορη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης έκανε και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι θα την ενημερώνει.

H Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με σχετική ανακοίνωση με τίτλο «για δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων για καθυστέρηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης», αφού αναφέρεται στις ευθύνες για τις διαχρονικές ελλείψεις, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η ορθή απονομή Δικαιοσύνης δεν είναι στόχος που μπορεί να μένει σε επίπεδο διακηρυκτικό, αλλά προϋποθέτει την αποχή κρατικών αξιωματούχων από οποιαδήποτε παρέμβαση, νουθεσία ή διαμαρτυρία επί συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία μάλιστα τυχαίνει να εκδικάζεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο αρμόδιο Δικαστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ