Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Εκσυγχρονισμός και χαφιεδολογία

Μέσα στην μπόχα των ημερών πολλά θέματα, που ίσως θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδα, περνούν στα ψιλά ή εξαφανίζονται τελείως. Διαβάσαμε για τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην Πατησίων με το πρόσχημα της δήθεν αστυνόμευσης των παραβατών οδηγών που μπαίνουν στους λεωφορειόδρομους. Μάλιστα κάποιος «αρμόδιος» ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν σταλεί κλήσεις στους πρώτους 1.000 παραβάτες και ότι οι κάμερες θα αναπτυχθούν σε πολλά κεντρικά σημεία της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για πρόβες ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και των ευρωυποχρεώσεων που έχουν συμφωνήσει για την αστυνόμευση των πολιτών κι όχι φυσικά των οδηγών. Το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» θα βρίσκεται παντού προς χάρη των μεγάλων αφεντικών και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε όσο είναι καιρός. Ο κατήφορος των ευρωυποταγμένων σοσιαλφιλελεύθερων κυβερνώντων δεν έχει τελειωμό. Οπως και το θράσος τους, όταν τολμούν να μιλήσουν για συνεργασίες με την Αριστερά αυτοί που είναι επαγγελματίες του αντικομμουνισμού, κλώνοι της αλησμονήτου μνήμης παλαιοδεξιάς. Ολα έχουν κάποιο όριο.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Οι «χασάπηδες» της Αγκυρας

Εκτός από την εξολόθρευση των πολιτικών τους αντιπάλων, οι στρατοκράτες της Αγκυρας καταστρέφουν και το περιβάλλον. Αυτή τη φορά σχεδιάζουν ένα φράγμα στο ποταμό Τίγρη για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Η υλοποίηση των σχεδίων τους θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή 80.000 ανθρώπων που ζουν σε μια περιοχή έκτασης 300 χιλιομέτρων με 65 χωριά και είναι κυρίως Κούρδοι. Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει. Η αποτροπή του νέου εγκλήματος απαιτεί διεθνοποίηση και κινητοποίηση από όλους, όσο κι αν στεναχωρούν κάποιους ταγμένους της φιλίας με τους κατακτητές της Βόρειας Κύπρου.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ. 46

Η μηνιαία εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ» τους. Μην παρασυρθείτε από την επικαιρότητα και φανταστείτε ότι ο τίτλος υπονοεί τους νονούς του παράνομου τζόγου και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Η οργάνωση φωτογραφίζει τους κυνηγούς, που δεν αρκούνται στην ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη δραστηριότητά τους, αλλά δολοφονούν προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας. Μάλιστα δημοσιεύει φωτογραφία με 40 δολοφονημένα πουλιά - κύκνους, κορμονάρους κλπ. - που εναπέθεσαν στα σκαλιά του υπουργείου Γεωργίας ομάδα ακτιβιστών. Μη φανταστείτε ότι πέρα από υποσχέσεις των αρμοδίων έγινε τίποτα. Εδώ για τους ανθρώπους δεν ενδιαφέρονται, για τα πουλιά θα ενδιαφερθούν οι αστέρες του εκσυγχρονισμού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ