Τρίτη 1 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Απεργούν αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα

Σε απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 8.30 π.μ., στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) επισημαίνει ότι τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δικαστικές υπηρεσίες παραμένουν σοβαρά και οξύνονται, ενώ προσθέτει ότι η μία κυβέρνηση μετά την άλλη δεν λαμβάνουν «κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αποδοχών» των δικαστικών υπαλλήλων.

Η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών «οδηγεί τους εργαζόμενους σε αυτές να βγάζουν δουλειά για δύο και τρεις υπαλλήλους, ενώ αποτελεί τη βασική αιτία των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των πολιτών». Ταυτόχρονα, οι αποδοχές των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένες αφού πρώτα μειώθηκαν σημαντικά, η υπερωριακή εργασία που παρέχουν ουσιαστικά δεν αμείβεται, ενώ πολλές δικαστικές υπηρεσίες «στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα ή επικίνδυνα, κτίρια που πλημμυρίζουν (βλ. Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο Βόλου) ή δεν έχουν κλιματισμό και θέρμανση, ενώ τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας είναι ελλιπέστατα και οι υπάλληλοι εκτεθειμένοι στη συνεχή διασπορά του κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ