Τρίτη 1 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID
Στάση εργασίας την Πέμπτη ενάντια στις απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών

Στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Μάρτη (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 μ.) για τους εργαζόμενους με συμβάσεις Covid, προκηρύσσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Συνδικάτο κλιμακώνει τον αγώνα του για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μπροστά στη λήξη της παράτασης των συμβάσεων στο τέλος του Μάρτη που οδηγεί περίπου 2.500 συμβασιούχους στην ανεργία. Απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Ηδη, σε προηγούμενη κινητοποίηση του Συνδικάτου και των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου είχε κυνικά δηλώσει πως από τη στιγμή που τελειώνει η πανδημία θα λήξουν και οι συμβάσεις. «Οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν, στηρίζουν τις υπηρεσίες», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και προειδοποιεί πως οι απολύσεις τους φέρνουν πολλές υπηρεσίες αντιμέτωπες με τον κίνδυνο ακόμα και να αναστείλουν τη λειτουργία τους. «Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για να μην κρατήσει τους συναδέλφους στη δουλειά δεν πείθουν κανέναν. Ο σχεδιασμός τους, η πολιτική τους είναι η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών με σκοπό το πέρασμά τους στους εργολάβους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», σημειώνει. Υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, των δημάρχων και του περιφερειάρχη, που επιδιώκουν «να έχουν εργαζόμενους συμβασιούχους, ομήρους των πολιτικών τους, που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό θα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν».

«Φτάνει πια», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί σε αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ