Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβολή της δίκης Καραμηνά

Αναβλήθηκε χτες από το 2ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις 30 Ιούνη, λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων, η δίκη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραμηνά για το τροχαίο, που είχε ο ίδιος προκαλέσει στις 2 Ιούνη 1998, τα ξημερώματα, στη Λεωφόρο Υμηττού, με θύμα την 26χρονη δασκάλα Ελένη Πηλίδη, κάτοικο Ζωγράφου.

Η άτυχη κοπέλα διασκέδαζε πιο πριν σε παραλιακό νυχτερινό κέντρο μαζί με τον Κ. Καραμηνά και μια φίλη της. Οι κοπέλες επιβιβάστηκαν κατόπιν στο αυτοκίνητό του για να τις μεταφέρει στα σπίτια τους. Ομως, ο βουλευτής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μη βλέπει κυριολεκτικά μπροστά του. Αρχικά προσέκρουσε με δύναμη στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου, ακολούθως πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τελικά σταμάτησε μπροστά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η νεαρή δασκάλα σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ η φίλη της τραυματίστηκε ελαφρά. Σώος βγήκε επίσης από το αυτοκίνητο του μεθυσμένου βουλευτή άλλος ένας επιβάτης, ο φίλος του Α. Πανούσος.

Οταν κατέφθασε περιπολικό της Τροχαίας στο σημείο του δυστυχήματος, ο Κ. Καραμηνάς αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Αρνήθηκε επίσης να του πάρουν αίμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οδηγούσε σε κατάσταση μέθης. Αρνήθηκε, τέλος, ότι γνώριζε το θύμα, ισχυριζόμενος ότι απλώς προσφέρθηκε να πάει τις κοπέλες στα σπίτια τους.

Στις 21 - 10 - 1998 η Βουλή, με ψήφους 196 υπέρ και 20 κατά, αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κ. Καραμηνά. Η ΝΔ τον διέγραψε από μέλος της. Κι ένα μήνα αργότερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ. Χτες, ο δικηγόρος του Αλ. Κούγιας άφησε να εννοηθεί ότι οι σχέσεις του πελάτη του με την οικογένεια του θύματος έχουν βελτιωθεί. Μα, φυσικά... «Σε σκοτώνω και σε πληρώνω», που λένε. Αλίμονο στο κορίτσι, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ