Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ηχοι και φωνές

Αφιερωμένες στις γυναικείες φωνές είναι οι εκδηλώσεις, που ξεκινούν αύριο, στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 0109270628) με το Χοροστάσι Γυναικών Μηλιάς Ηπείρου και το Χοροστάσι Κεράσοβου Ιωαννίνων. Θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια, μεταφέροντας «εικόνες» από το χοροστάσι, τη σύναξη αποκλειστικά γυναικών, που χόρευαν και τραγουδούσαν στην πλατεία του χωριού. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη μνήμη της Ρηνιώς Παπανικόλα. Συμμετέχουν οι Δόμνα Σαμίου (τραγούδι), Δέσποινα Τομαζάνη (απαγγελία ποιημάτων), Μιχάλης Κουμπιός, Λάσκαρης Αγοραστός και Μάνος Δημητρίου.

  • Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη («Τα Λυρικά», «Τα Λυρικότερα», «Τα Λυρικότατα», «Λιποτάκτες») θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, από το βαρύτονο Γιάννη Ιδομενέως και τους μουσικούς Σέρτζιου Ναστάζα, Ρενάτο Ρίπο και Καλλιόπη Γερμανού.
  • Ενα κράμα βυζαντινής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής είναι το υλικό της συναυλίας του Βασίλη Ρακόπουλου, σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Τίτλος της ο «Χορός των Πυρσών», όπως και το νέο CD του δημιουργού.
  • Στον ίδιο χώρο, αύριο (7μμ), θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας του Στάθη Σκανδαλίδη με έργα Μπαχ, Μπράουερ και Ροντρίγκο. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι) κάθε Παρασκευή (10.30μμ) και Σάββατο τραγουδούν οι Καίτη Χωματά, Μιχάλης Βιολάρης και Ανδριάνα Κόλλια.
  • Μια από τις πιο σημαντικές ροκ μπάντες των δύο τελευταίων δεκαετιών, οι «Walkabouts», θα δώσουν δύο συναυλίες, στη χώρα μας, στο πλαίσιο της μεγάλης πανευρωπαϊκής περιοδείας τους. Σήμερα (9.30μμ) θα εμφανιστούν στο αθηναϊκό «Club 22» (Βουλιαγμένης 22), ενώ την Κυριακή θα δώσουν συναυλία στο «Μύλο» της Θεσσαλονίκης.
  • Οι «Blues Wire»
    Οι «Blues Wire»
    Αύριο (9.30μμ) στο «Club 22» θα εμφανιστεί ο μεγάλος κιθαρίστας του βρετανικού μπλουζ Peter Green με την μπάντα του.
  • Βραδιές μπλουζ σήμερα (11μμ) και αύριο, στον «Αέρα» (Κεντρική πλατεία Πετρούπολης), όπου επανέρχονται οι «Blues Wire» με τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλιά τους, «Fence», αλλά και παλιότερα κομμάτια.
  • Τουρκική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική με χορό από σήμερα (10.30μμ) στο «Half Note» από τον Nurhan Ozcan (κιθάρα, φωνή) και το σχήμα «Orfuzz».
  • Ο Μιχάλης Νικολούδης, ένας από τους λίγους Ελληνες συνθέτες της μουσικής του κόσμου, φιλοξενείται σήμερα (10.30μμ) και αύριο, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Θα παρουσιάσει τραγούδια από παλιότερες δισκογραφικές δουλιές του και από τον καινούριο δίσκο του με τίτλο «Deja vu».
  • Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, δύο νέοι δημιουργοί, ο Γιώργος Καραμούτσιος και η Μίνα Δάσκου θα παρουσιάσουν τραγούδια παραδοσιακά, έντεχνα και κλασικά.
  • Το «Early Trio» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις, τζαζ κομμάτια και διασκευές ελληνικών κομματιών, σήμερα, στο «Fa Do» (Αγ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).
  • Στον ίδια σκηνή, αύριο, ο Βασίλης Νικολαΐδης θα ερμηνεύσει το τραγούδι του «Στο Χαλάνδρι» και άλλα παλιότερα κομμάτια.
  • Οι «Μάτζικ Ντε Σπελ» και η Μαρίνα Σκιαδαρέση θα τραγουδήσουν αύριο (8.30μμ), στην «Τέντα» του Δήμου Μοσχάτου, με ελεύθερη είσοδο.
  • Με συναυλία που θα πραγματοποιήσουν τα «Υπόγεια Ρεύματα» και οι «Motivo 4», την Κυριακή (8.30μμ), στην κεντρική πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη θ' ανοίξει η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο δήμο. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ